28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaSağlıkUltrason ile zayıflama (Kavitasyon) yöntemi nedir? Nasıl yapılır?

Ultrason ile zayıflama (Kavitasyon) yöntemi nedir? Nasıl yapılır?

İçerikleri

Fazla kilolar hepimizin derdi ancak fazla kilolarımızı verdiğimizde bile vücudumuzda bölgesel olarak yerleşmiş bazı yağ dokularından kaynaklanan fazlalıklarla uğraşmak zorunda kalıyoruz. İncecik olan bazı kadınların özellikle kalça bölgelerinde varolan fazla yağ dokuları, zayıflamaya rağmen ortadan kalkmamakta inat edebiliyorlar. Bunun temel sebeplerinden birisi ise hem genetik olarak bazı bölgelerde yağlanmaya yatkın olmak hem de yaşam tarzından dolayı belli bölgelerde yağ birikmesine eğilimli olmak.

Ultrason ile Zayıflama Yöntemi Nedir? Nasıl Yapılır?

Son zamanlarda ultrason ile zayıflama tekniği popüler hale geldi ve bu bölgesel yağlanmaların ortadan kaldırılması için en güzel seçeneklerden bir tanesini sunuyor. Kavitasyon olarak da adlandırılan bu yöntemde herhangi bir kesik ya da cerrahi işlem olmadığı için, bölgesel yağlardan kurtulmak ağrısız, sızısız ve kolay hale geliyor.

Bu tedavi yönteminde cildin yüzeyinden yağlı dokulara ultrason dalgaları gönderiliyor ve bu dalgalar sayesinde yağ hücrelerinin sıvı bölümlerinde basınç değişimleri ortaya çıkıyor. Bu basınç sayesinde hücreler parçalanmaya başlıyor ve yağ asitlerine dönüşerek yakıma hazır hale geliyorlar. Bu yağ asitlerinin harcanmaları ve enerjiye dönüştürülmeleri ile birlikte incelme de mümkün oluyor. Tabii ki uygulamanın biraz da spor ve egzersizle desteklenmesi çok daha iyi sonuçlar alınmasına yardımcı oluyor.

Ultrason ile Zayıflama Kaç Seanstır?

Ultrason ile zayıflama yönteminde her bir seansta üç ila on beş santimlik bir incelme yakalamak mümkün oluyor. Uzmanlar beş seanslık bir uygulama sonucunda iki bedene kadar incelmenin mümkün olduğunu da belirtiyorlar. Tabii ki tam olarak ne kadar incelme olacağı hastanın yapısı, ultrasona verdiği tepki, seans adedi gibi pek çok farklı faktör tarafından belirleniyor.

Ultrason ile Zayıflamanın Yan Etkileri Var Mı?

Uygulamanın herhangi bir yan etkisi yok ve kızarıklık, ağrı, acı, kaşınma gibi diğer işlemlerde bulunan yan etkilere de rastlanmıyor. Operasyonun ardından hemen günlük hayatınıza dönebiliyorsunuz ve işlem de kırk dakika kadar sürdüğünden çok fazla vaktinizden çalmıyor. Pek çok kişide hafta boyunca bir ila iki uygulama yapılıyor ve on seanslık bir seri sonuç elde edilmesi için yeterli.

Tek dikkat edilmesi gereken nokta hem uygulamadan önce hem de uygulamadan sonra bol bol su tüketmek. Su tüketimi sayesinde hem yağ asitlerini yakmak kolaylaşıyor hem de ultrason dokulara çok daha iyi bir şekilde nüfuz edebiliyor.