28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaHaberlerTÜSEB insülin üretimi için adım attı

TÜSEB insülin üretimi için adım attı

İçerikleri

Terapötik Aşı Çalıştayı

Ülkemizde Terapötik aşıların gelişimi için çalışmalar yürütülüyordu. Bu aşılar için insülin ihtiyacı artış gösteriyor. Bunun üzerine İstanbul’da Terapötik Aşı Çalıştayı düzenlendi. Çalıştayda aşılar için gerekli insülin ihtiyacı konuşuldu. Bunun üzerine ülkemizde yerli insülin üretimi için karar kılındı. Düzenlenen çalıştaya ulusal ve uluslararası ilaç firmaları da katılım sağladı. Aynı zamanda STK üyeleri de çalıştaya katılım sağladı.

Genle Sekterin Açıklaması

TÜSEB Genel Sekreteri Prof. Dr. Hasan Türkez çalıştayın başında konuya dair açıklamalarda bulundu. Konuşmasında şu sözlere yer verdi;

‘’ TÜSEB olarak 11. Kalkınma projesi kapsamında yetkinlik alanlarımızı arttırdık. Bunun üzerine bugünçalıştayı düzenledik. İnsülin ihtiyacının giderek attığını göz önüne alarak bunun üzerine çalışmalar yürütmeyi hedefliyoruz. Artık insülin ihtiyacımızı karşılamak üzere yerli insülin üretiminin çok fayda sağlayacağını düşünüyoruz’’ diyerek sözlerine son verdi. Gerekli iş birlikleri kurulduktan sonra planlama doğrultusunda en kısa zamanda üretime başlanacağı da vurgulandı.