23 Nisan 2024 Salı
Ana SayfaHaberlerTürkiye-Çin Halk Cumhuriyeti Yatırım ve İş Formu İzmir

Türkiye-Çin Halk Cumhuriyeti Yatırım ve İş Formu İzmir

İçerikleri

88. İzmir Enternasyonel Fuarı’nda 6 Eylül 2019 açılışında Türkiye-Çin Halk Cumhuriyeti Yatırım İş Formunda 40 ülke, 190 resmi davetli, büyükelçilikler, Ticaret Odaları Başkanları, TİM Başkanı, DEİK Bakanı, ile TC Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, İZFAŞ, İZTO, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer ve ekibiyle ağırlandı.

Ticaret Bakanı Ruhsat Pekcan Çin ile 3 milyar dolar ihracat, 20 milyar dolar ithalat yaptığımızı belirti. Çin pazarının zor olduğunu, sabırla çalışılmasını gerektirdiğini belirtti. Yapay zeka, digitalleşmeyle, Teknolojik gelişmelerle Global Ticarette Türkiyemizin yerini alabilirsek Ortadoğu ve Balkanlara katkı sağlayacağız dedi. İş dünyasında vize probleminin çözülmesinin gerektiğini belirtti.

DEİK Başkanı Nail Olpak Türkiyenin kiraz ile başladığı dış ticarette nar ile devam ettiğini Gastronomiden rehberliğe  ilişkilerin güçlendirilmesinin gerektiğini söyledi.

Ulus Ticaret KonseyiD estekleme Başkan Yardımcısı Zheng  Shenfeng CCPTT Antik İpek Yolu üzerinden geçmişte ticaretin yapıldığını söyledi. Çinde reform devam ederken iki ülkenin tamamlayan avantajlarıyla ikili ticaret güçlenecektir dedi.

TİM Başkanı İsmail Gülle kazan kazan düşüncesiyle 85 milyon üyesiyle çalıştıklarını, almak için uzak değilse satmak içinde uzak olmadığını belirtti.  İzmir in düzenlediği formun İstanbul da da tekrarının daha geniş yapılması ikili ülke iş ağının ve avantajları açısından Türkiyemize katkı sağlayacağının önemini belirtti.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer Çin in kağıdın, pusulanın, matbaanın, doğduğu yer olup, İzmir’in  ise demokrasinin yaşam biçimi haline geldiği yer olup, İzmir Asya ya, Çin ise Akdenize ulaşacaktır dedi.29  Ağustosta açıklanan İhracat Anaplanı ve 11. Kalkınma Planıyla son gelişen gelişmeler doğrultusunda yazılacak yazılarım ileriki günlerde yayınlanacaktır. Global Ekonomilerde Türkiyemizin G20 deki konumu ve güçlendirilmesi 2023 hedefleriyle ilerleyecektir. Digitalleşmeyle, E Ticaret ve sosyal medyayla Türkiyemizin Markalaşma çalışmalarıyla ihracatının arttırılması hedeflenmektedir.