23 Nisan 2024 Salı
Ana SayfaSağlıkSosyalleşerek sağlıklı ve mutlu kalmanın yolları

Sosyalleşerek sağlıklı ve mutlu kalmanın yolları

İçerikleri

Uzun ve sağlıklı bir yaşamın ve mutlu olmanın en önemli yollarından biri sosyalleşmedir. Uzun süreli ilişkiler zor zamanlarda size çok büyük destek sağlayabilir. Ayrıca sosyalleşme, yaşam ve iş tatminini artırabilir ve gelecekteki hastalık risklerinin azalmasını sağlayabilir. Aşağıdaki sosyalleşme yollarını takip ederek daha sağlıklı ve mutlu bireyler olabilirsiniz.

1- Aileniz ve Arkadaşlarınızla Sağlam İlişkiler Kurmaya Çalışın

Bir süredir görmediğiniz arkadaşlarınızı arayıp onlarla birlikte vakit geçirmenizin belki de tam zamanı. Arkadaşlarınız ile iyi ilişkiler geliştirmek için onlara kutlama mesajları, e-postalar veya hediyeler gönderin. Doğum günleri veya yıldönümleri gibi önemli tarihleri hatırlamaya gayret edin. Aileniz, komşularınız ve diğer tanıdıklarınız ile olan ilişkilerinizi sağlamlaştırmaya özen gösterin. Yeni sosyal ilişkiler kurmak için okul, ibadethane veya bir hayır kurumunda gönüllü faaliyetlerde bulunabilirsiniz. Sosyal olmak için birçok arkadaşınız olması gerekmez. Aslında, birkaç güçlü arkadaşlık, pek çok sıradan tanıdığınızın bulunmasından daha doğrudur.

2- Eğer İlgilenebilirseniz Evcil Hayvan Sahiplenin

Bir evcil hayvan edinmek kolesterol, tansiyon gibi rahatsızlıkları ve yalnızlık veya endişe duygularınızı azaltmaya yardımcı olabilir. Bununla birlikte, bir hayvanı yalnızca onun bakımı için vaktiniz ve paranız varsa, evlat edinmeniz çok önemlidir. Çoğu evcil hayvanın günde birkaç saat bakım ve arkadaşlık gerektirdiğini unutmayın.

3- Başkalarına Yardım Edin

Başkalarına yardım ederek, kendinize de yardım edebilirsiniz. Gönüllü olmak ve muhtaç insanlara yardım etmek güçlü bir tatmin duygusu sağlar. Sevdiğiniz insanlara destek ve yardım etmenin yollarını arayın. Her iyiliğe yapmak zorunda değilsiniz, ancak bir görev için yardıma ihtiyaç duyulduğu zaman siz de bu göreve dahil olup yardımda bulunabilirsiniz. Bazen sadece zor bir dönemden geçen insanlarla konuşarak bile onlara yardımcı olabilirsiniz. İlgilendiğiniz bir konuda hizmet veren bir yardım kuruluşunda gönüllü olabilirsiniz.

4- Olumsuz Düşünceye Sahip İnsanlardan Uzak Durmaya Çalışın

Olumsuz, kontrol edici veya kısıtlayıcı davranışları bulunan kişiler ile ilişkiler sizi stresli bir insan haline dönüştürebilir. Bu yüzden, özgüveninizi azaltmaya neden olabilecek bu insanlarla belirli sınırları korumaya çaba sarf edin. Bu kişilerin tam olarak hangi davranışa tahammül edeceğinizi ve kabul etmeyeceğinizi bilmelerini sağlayın. Aşırı strese neden olan aile üyeleriniz varsa, onlardan tamamen kaçınamayabilirsiniz. Bunun için konuşarak ve belli mesafeler koyarak o kişiler ile ilişkilerinizi daha rahat sürdürebilirsiniz.