19 Mart 2024 Salı
Ana SayfaSağlıkSol Tarafınıza Doğru Uyuduğunuzda Sağlığınız Önemli Ölçüde Etkilenir!

Sol Tarafınıza Doğru Uyuduğunuzda Sağlığınız Önemli Ölçüde Etkilenir!

Gece sağlıklı bir uyku geçirmek ve yeterince dinlenmek genel sağlığımızı belirleyen etkenlerden biridir. Sağlık haberleri editörümüz sizler için doğru yatış pozisyonunu araştırdı.

İçerikleri

Hepimiz uyku pozisyonunun genel sağlığınızı etkilediğini biliyoruz. Farklı sağlık sorunları uykudaki duruştan kaynaklanabilir: Erken kırışıklıklar Mide sorunları Baş ağrısı ve mide ekşimesi Kas krampı Dolaşım bozukluğu Yorgunluk Uyku Apnesi Sırt ve boyun ağrısı

İnsanların çoğu genellikle farklı pozisyonlarda uyumaktadır. Mide, sırt ve yan pozisyon uzmanlar tarafından tanınan üç ana uyku pozisyonudur. Sol tarafınıza doğru uyuyarak kaliteli bir uyku geçirebilir, uykunuzun bölünmesi riskini azaltabilirsiniz

Bugün size sol tarafta uyumanın inanılmaz faydalarını sunacağız, bu yüzden aşağıdaki yazıyı okuduktan sonra kesinlikle bu pozisyonda uyumaya çalışacaksınız.

Sol Tarafınıza Doğru Uyumanın İnanılmaz Sağlık Faydaları

Atık Ürünlerden Kurtulun ve Gücünüzü Artırın

İnce Bağırsak kapağı vücudunuzun sol tarafında, ince ve kalın bağırsağınızı bağlayan bir yerdedir. Atık ürünlerden kurtulmak için mutlaka sol tarafınızda uyumak zorundasınız. Bu pozisyon, atık ürünlerin, kimyasalların ve toksinlerin, yer çekiminin işimizi kolaylaştırmasıyla küçük bağırsaklardan kalın bağırsaklara aktarılmasına yardımcı olur – normal bağırsak hareketini önemli ölçüde artırır.

Geceleri Mide Yanmasını Önleyin

Asit reflüsü veya GERD (gastroözofagealreflü hastalığı) çekiyorsanız, sol tarafta da uyuyabilirsiniz. Vücudun sol tarafında uyumak, midenin mide ve yemek borusunu birbirine bağlayan kalp sfinkterinin altına yerleştirilmesini sağlar. Bu pozisyon, midenizdeki içeriğin yemek borusuna geri akmasını ve böylece asit reflü ve GERD’nin önlenmesini önler.

Dalağınızın Fonksiyonunu İyileştirir

Bu abdominal organ lenfatik sisteme aittir ve vücudun sol tarafında bulunur. Gece boyunca bu tarafta uyursanız dalağınız daha iyi çalışır. Bu taraf işlevini artırır; Yerçekimi, kan akışını dalağa doğru artırır ve aynı zamanda pisliklerin filtrelenmesini hızlandırır.

Karaciğerinizin Tıkanmamasına Yardım Eder

Vücudun sağ tarafında daha uzun uyursanız, karaciğer aşırı yük altında kalabilir. Atıkları çıkarmadan önce atıkları ve toksinleri nötralize etmek için, kesinlikle vücudunuzun sol tarafında uyumanız gerekir.

Lenfatik Sisteminizin Drenajını Artırın

Lenf sistemi, vücuttaki toksinleri ve kirleri temizler. Bu pozisyon, vücuttaki toksinlerin çıkarılmasını önemli ölçüde kolaylaştırır ve hızlandırır. Lenfatik sistem, hücrelerden kaçan proteinleri de katlayarak sol tarafta uyuduğunuz yerde olması gereken yere getirmek için yardımcı olur.

Hamile Kadınlar için Faydalıdır

Çoğu hamilelik sırasında sağ tarafta uyumak için daha rahat buldular – ki bu aslında yanlış değil. Ancak, özellikle son üç aylık dönemde vücudun sol tarafında uyuyarak aşağıdaki faydaları yaşayacaklarını da bilmelidirler:

Karaciğeri istenmeyen ağırlıktan korur ve böylece fonksiyonlarını iyileştirir. Kan dolaşımınızı artırır Normal Kalp Fonksiyonu

Birçok uzman ayrıca vücudun sol tarafında uyumalarını tavsiye eder, çünkü kalbin sol tarafı vücuda doğru kan pompalar. Kalbinizin işlevini yerine getirmesine yardımcı olur ve dolaşım sistemi de yerçekimini fayda olarak kullanır. Şaşırtıcı sağlık yararlarından haberdar olduğunuzda mutlaka sol tarafta uyumaya çalışacaksınız.