Ana SayfaSağlıkHastalıkSinüzitten 5 günde nasıl kurtulursunuz?

Sinüzitten 5 günde nasıl kurtulursunuz?

Bu yazımızda sinüzitin nasıl ortaya çıktığından bahsedip, basit bir ev tedavisi sunacağız; ve sinüzit olmanız durumunda kaçınmanız gereken şeyleri sıralayacağız.

İçerikleri

Sinüzit, burun çevresindeki sinüslerin virütik, bakteriyel ya da mantardan kaynaklanan nedenlerle iltihaplanmasıdır. Burun çevresindeki sinüsler burun kemiğinin, alnın ve gözlerin arkasında bulunan, havanın geçtiği boşluklardır. Sinüzit nadir olarak sağlıklı sinüslerde ortaya çıkar. Sinüs kanalları balgamla dolup tıkandığında bakteri ve diğer mikroorganizmalar çoğalmak için uygun koşulları bulmuş olurlar ve bunun sonucunda ağrı ve iltihaba yol açarlar.

Sinüzitin Nedenleri Nelerdir?

Daha önce de belirttiğimiz gibi sinüzit, sinüslerin tıkanması sonucunda oluşur. Sinüslerdeki tıkanıklık, virüsler ve bakteriler için uygun bir yaşam alanı yaratır.Ayrıca, sinüslerin içerisinde bulunan küçük kılların balgamı düzgün dışarı atamaması sonucunda da meydana gelebilir.sinüsler Sinüslerin açıklığı, fazla balgam üretimi sonucun da tıkanabilir. Bu durum, nezle ve alerjilerinkine benzer sonuçlar ortaya çıkarır. Eğrilmiş bir nazal septum, burun kemiğindeki çıkıntılar ya da polipler de sinüslerin tıkanmasına yol açabilir.

Sinüzitin Nedenleri Nelerdir?

Sinüzit Riskini Arttıran Etkenler

Bahar alerjisi ya da diğer alerjiler Sinüslerin içindeki küçük kılların işlevini yerine getirmesini engelleyen hastalıklar Rakımdaki ani değişiklik, örneğin uçarken ya da dalarken Kistik fibrozis HIV komplikasyonları ya da kemoterapi sonucunda bağışıklık sisteminin zayıflaması Yüz kemiğindeki anormallikler Şeker hastalığı

Sinüzitin Belirtileri Nelerdir?

Şiddetli bir sinüzitin belirtileri 4 hafta boyunca sürebilir. İlk olarak soğuk algınlığına benzer belirtiler gösterir, fakat geçmek bilmez ya da 5-7 gün sonunda daha da kötüler. Doktora başvurmak çok önemlidir çünkü kronik sinüzit üç aya kadar devam edebilir.

Bazı belirtileri şunlardır:

Nefes kokusu ve koku almada zayıflama Genel halsizlik ve yorgunluk Geceleri artan öksürük Ateş Baş ağrısı Boğaz ağrısı ve burun arkası sızıntısı Burun akıntısı ve tıkanıklığı Yüzde hassasiyet

Sinüs Enfeksiyonundan 5 Günde Kurtulmak İçin Doğal Tedaviler

Sinüs Enfeksiyonundan 5 Günde Kurtulmak İçin Doğal Tedaviler

Sinüzitin en sık görülen belirtilerinden birisi şiddetli baş ağrısı ve burnun ve kaşların arkasında baskıdır. Ağrıdan kurtulmak için pek çok ağrı kesici ilaç bulunsa da bunlar her zaman etkili olmaz. Sizinle, sinüzitin belirtilerini, özellikle de baş ağrısını geçirecek, tamamen doğal malzemelerden oluşan bazı tedavileri paylaşacağız.

Bu Doğal Tedaviyi Nasıl Hazırlayacağım?

Malzemeler:

  • Karaturp
  • Organik elma sirkesi

Hazırlanışı:

Bu tamamen doğal tedaviyi hazırlamak için karaturpa ve elma sirkesine ihtiyacınız olacak. Karaturpu bir kavanoza koyun, üzerini sirkeyle kaplayın ve oda sıcaklığında arada bir çalkalayarak 10 gün bekletin.

Uygulanışı:

10 günün sonunda, kavanozu açın ve 5 dakika boyunca karışımın kokusunu içinize çekin. Geceleri baş ağrısını geçirmek için, bu karışıma batırdığınız bir bezi alnınıza koyun. Bu tedaviyi 5 gün boyunca uygularsanız sinüzitten kaynaklanan belirtilerde fark edilir bir azalma olduğunu göreceksiniz.

Hem çabuk hem de kolay bir başka yöntemse rendelenmiş karaturpu suda kaynatmaktır. Tamamen kaynadığında, geniş bir kaba boşaltın ve kafanızın üzerine bir havlu örterek buharını bir kaç dakika boyunca içinize çekin. Bu yöntem, hemen rahatlamanızı sağlayacaktır.

Sinüzitten Şikayetçiysem Nelerden Kaçınmam Gerek?

Sinüzitten Şikayetçiysem Nelerden Kaçınmam Gerek?

Eğer sinüzitten şikayetçiyseniz, uçakla yolculuk yapmaktan ve aşırı sıcak ya da soğuktan kaçınmanız gerekir. Ayrıca, ani sıcaklık değişimlerinden ve tütün ürünlerinden de uzak durmalısınız. Bunun yanı sıra, her yıl grip aşısı yaptırmayı ve ellerinizi sık sık yıkamayı da unutmayın. Son olarak, doktorunuz tarafından verilmeyen antibiyotikleri kullanmaktan da kaçının.

Umarız, sadece 5 günde sinüzitten kurtulmanıza yardımcı olacak bu önerileri faydalı bulmuşsunuzdur!

Sinüzitten 5 günde nasıl kurtulursunuz?