25 Nisan 2024 Perşembe
Ana SayfaSağlıkSigorta çeşitleri nelerdir?

Sigorta çeşitleri nelerdir?

İçerikleri

Günlük yaşamınızı güvence altına alan sigorta çeşitleri karşılaşacağınız riskleri en aza indirir ve size teminatlar sunar. Öngöremediğiniz risklere karşı kendinizi korumak istediğinizde amacınıza uygun sigorta hizmetini kullanabilirsiniz. Sağlığınız, malınız, hayatınız, sevdiklerinizin yaşamı gibi alanlarda daha sorunsuz bir hayat sürdürmek istiyorsanız hiç vakit kaybetmeden bir güvence sözleşmesi yapabilirsiniz. Özel sağlık sigortası yaptırdığınızda özel hastanelerde sağlık hizmeti alabilir, aracınızı korumak için ise trafik sigortası ve kasko sigortası gibi fırsatlardan yararlanabilirsiniz.

Her biri birbirinden avantajlı olan sigorta türleri yaşayacağınız olumsuz durumların maddi yükünü sigorta firmasına yükler ve bu durum ödeyeceğiniz primler karşılığında gerçekleşir. Yapacağınız her bir sigorta çeşidi için ayrı ayrı prim belirlenir ve bunlar yazılı sözleşme ile resmiyet kazanır. Sigortaya karşılık hazırlanan sözleşmelere poliçe denir ve poliçelerde yararlanacağınız sigortanın detayları yazılıdır. İsteğe bağlı olarak poliçenizde yer alan teminatları genişletme imkânınız vardır.

Neden Sigorta Yaptırmalısınız?

Sigorta yaptırmak sizi geniş bir koruma alanı sağlar. Malınızın ve sağlığınızın kıymetini iyi biliyorsanız ileride pişman olmamak adına poliçe düzenleyebilirsiniz. Canınıza geleceğine malınıza gelsin düşüncesinden yola çıkarak önce sağlığınız ardından aracınız ve konutunuz için sunulan fırsatlardan yararlanabilirsiniz. Beklemediğiniz anlarda sağlığınız ya da aracınızın hasarı ile ilgili bir durumla karşılaştığınızda bu masrafı karşılamak için ödeyeceğiniz tutar sandığınızdan daha yüksek olabilir. Sigorta masrafı kişiye özel belirlenmekte ve daima indirimli olarak uygulanmaktadır. Bu sayede minimum maliyetle en iyi sağlık güvencesi hizmetini alabilirsiniz.

Sigorta yaptırmak istediğinizde sigorta çeşitleri kendi içerisinde zorunlu ve isteğe bağlı olarak iki kategoriye ayrılacaktır. Özellikle trafik sigortası yaptırmanız devlet tarafından zorunlu kılınmıştır. DASK sigortası da zorunlu olup doğal afet durumunda masraflarınızı karşılamaya yöneliktir. Bu iki tür haricinde toplam on tane daha zorunlu sigorta çeşidi vardır.

İsteğe Bağlı Yapılan Sigorta Türleri Nelerdir?
İsteğe Bağlı Yapılan Sigorta Türleri Nelerdir?

İsteğe Bağlı Yapılan Sigorta Türleri Nelerdir?

Sigorta fiyatları ve türleri poliçeden poliçeye farklılık gösterir. İsteğinize göre can ve mal kaybı riskini en aza indirecek, hayat, konut, seyahat, emeklilik gibi sigorta türlerinden faydalanabilirsiniz. Zorunlu olmadan yaptırabileceğiniz sigortalar arasında tamamlayıcı sağlık sigortası, özel sağlık sigortası, eğitim sigortası, araç kasko sigortası, doğum ve eşya sigortası, seyahat ve hayat sigortası, konut sigortası, ev hanımları için Bağkur, Bağkur, Emekli Sandığı ödemesi, bireysel emeklilik sigortası ve EK – 5 tarım sigortası gibi türler yer alır. Sigorta çeşitleri belirlenirken kullanım amacı esas alınır ve her bir sigorta kişiye geniş kullanım olanağı sunar. Bu sigortalardan hemen yararlanmak için doğrudan Demir Sağlık ile iletişime geçebilirsiniz.