28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaSağlıkŞifalı BitkilerKanser ve şeker hastalığı tedavisinde kudret narı mucizesi!

Kanser ve şeker hastalığı tedavisinde kudret narı mucizesi!

Kanser ve şeker hastalığı tedavisinde sebze insülin olarak adlandırılan kudret narı, içeriğindeki bir çok faydalı besin ile mucizelere yol açıyor.

İçerikleri

Kudret narı, kanser ve şeker hastalığı tedavisinde, her şeyi ile tam bir şifa deposudur. Yüzyıllardır başta mide rahatsızlıkları olmak üzere, bağışıklık sistemini güçlendiren, mide-bağırsak sorunlarını gideren ve cinsel birçok rahatsızlığı iyileştiren kudret narının birbirinden önemli birçok faydası vardır.

Kudret Narı Nedir?

Kudret narı, kabakgiller türüne ait tropikal bir bitkidir ve genellikle demlenerek çay olarak tüketilir. Yapılan bazı araştırmalara göre, bu bitki kanseri ve şeker hastalığını iyileştirebilir, ayrıca pek çok sağlık sorununu önlemeye yardımcı olacak özelliklere sahiptir.

Bu bitkiden yapılan çay; Afrika, Asya ve Latin Amerika’da oldukça yaygındır ve düzenli olarak içildiğinde şeker hastalarında kan şekeri seviyesini düşürdüğü bilinmektedir. O kadar ki bazı araştırmalar kudret narından “sebze insülin” olarak bahsetmektedir.

Kudret Narının Faydaları Neler?

  • Kudret narı E, F vitaminleri, folik asit içerir,
  • Kuvvet ve canlılık verir,
  • Vücudu erken yaşlanmaya karşı korur,
  • Kemik iliğini besler ve vücuttaki tümörlerin gelişmesine karşı korur. Kudret narı, bakteri, virüs ve kanser hücrelerine karşı oldukça etkilidir.
  • Kudret narı meyvelerinin yardımıyla hipertansiyon, ülser, şeker hastalığı, lösemi ve hemoroidi tedavi edebilirsiniz.
  • Bu sebzenin tüketimi vücuttaki fazla yağın atılmasına yardımcı olur ve metabolizmayı hızlandırarak kilo verdirir.
  • Şifalı meyvelerin yardımıyla kan kolesterolünü düşürerek kan damarlarını da temizleyebilirsiniz.
  • Ayrıca kudret narının yardımıyla artrit, baş ve eklem ağrıları, depresyon, fronküloz, sedef hastalığı, yanıklar, hepatit, prostatit, skleroz ve ürolitiyazisi tedavi edebilirsiniz.
  • Kudret narı ayrıca göz hastalıklarını tedavi etmek ve görme keskinliğini artırmak için tavsiye edilir.
  • Kudret narının tadı hurma gibidir ve çiçekleri yasemin gibi kokar, bu yüzden onu yemek sadece sağlıklı değil, aynı zamanda keyiflidir.

Kudret Narı Çayı Şeker Hastalığını Nasıl Tedavi Ediyor?

Kudret narı çayı, kan şekerindeki düzensizlikleri önlemek ve tedavi etmek için önerilmektedir. Bu tür düzensizlikler genellikle şeker hastalığıyla bağlantılıdır. Kudret narının içerdiği yüksek miktarda antioksidan kandaki şeker düzeyini düşürür bu da tip-2 şeker hastaları için çok faydalıdır. Araştırmalara göre, kudret narı glikoz metabolizmasına etki ederek metabolizma problemlerine iyi gelmektedir.

Kudret Narı Kanserle Savaşmaya Nasıl Yardım Ediyor?

Kudret narının kanser karşıtı özellikleri üzerine yapılan pek çok araştırma sonucunda, bu bitkinin kanser hücrelerinin büyümesini engelleyen kanser karşıtı bir özelliği olduğu ortaya çıkarılmıştır. “Cancer Research” dergisinde yayınlanan araştırmaya göre, bilim insanları kudret narı özünün içerdiği yüksek miktarda antioksidanın kanser hücrelerinin büyümesini engelleme özelliği olduğunu keşfetmişlerdir.

Bunun yanı sıra, bu antioksidan özellik vücudumuzdaki hücreleri kansere karşı korumaya ve serbest radikaller, kötü beslenme, çevresel toksinler ya da sigara dumanı nedeniyle ortaya çıkan hasarları azaltmaya da yardım eder.

Colorado Üniversitesi’nde yapılan bir başka araştırmadaysa, kanserli farelere belirli miktarda kudret narı özü verildiğinde pankreas tümörlerinde %64 oranında azalma olduğu ve hiç bir yan etkiye de rastlanmadığı görülmüştür. Sonuç olarak, kudret narının içerdiği yüksek miktarda antioksidan bağışıklık sisteminin etkinliğini arttırmaktadır.

Kudret Narının Zararları Var Mı?

Kudret narı çayı hamileler için önerilmemektedir çünkü içeriğinde bulunan bazı bileşenler düşüğe neden olabilir. Uzun bir süre boyunca kudret narı çayı tüketmek karaciğer iltihabı riskini yükseltmektedir. Çay karaciğer dokusu için zararlı olmasa da karaciğerde bulunan enzimlerin seviyesini arttırması damar sertliği gibi sağlık sorunlarına yol açabilir.

Diğer yan etkileri arasında mide bulanması, kusma, ishal ve mide ülseri bulunmaktadır. Bu çay çocuklar için zararlı olabilir ve ancak bir uzman gözetiminde kullanılmalıdır. Ayrıca, kudret narını sıklıkla içmek kalp atışlarında düzensizliğe, baş ağrısına, doğurganlıkta azalmaya, kas zayıflığına ve idrar tutamamaya neden olabilir.

Kudret Narı Nasıl Hazırlanır?

Kudret narı, piyasada toz ya da öz halinde bulunabilir. Çayı hazırlamak için bir litre kaynar suya bir ya da iki yemek kaşığı toz atarak 6-10 dakika arası demleyin. Ayrıca, kudret narını kapsül olarak da bulabilirsiniz.

Kudret Narı Neye İyi Gelir?

Kudret narı, alfa karoten, beta karoten, lütein ve zeaksantin gibi antioksidanlar yönünden çok zengindir. Ayrıca, önemli miktarda A vitamini içerir, içerdiği diğer antioksidanlarla birlikte vücudu serbest radikallerden korumaya, erken yaşlanma ve diğer hastalıkları önlemeye yardımcı olur.

Kudret narı çayı içmek, sindirim sisteminin sağlığını korumaya yardımcı olur. Sindirimi ve sağınımı canlandırarak besinlerin vücuttan geçerek atılması işlevini kolaylaştırır. Ayrıca kabızlığa ve hazımsızlığa da iyi gelir. Hindistan’da, enfeksiyonlarla ve uçuk gibi cilt hastalıklarıyla savaşmak için kullanılan popüler bir tedavidir.