Ana SayfaSağlıkSGK veya sağlık sigortası burun estetiği ameliyatını karşılar mı?

SGK veya sağlık sigortası burun estetiği ameliyatını karşılar mı?

İçerikleri

Tıp dünyasında kullanılan yöntemler, araç ve gereçler teknolojinin gelişmesine bağlı olarak sürekli değişiyor. Bu değişim ve gelişmeleri özellikle estetik operasyonlarda görüyoruz. Günümüzde estetik operasyonlara talep arttı. Bunlardan biri de burun estetiği ameliyatı.  Peki, oldukça masraflı olduğu bilinen burun estetiği ameliyatını SGK karşılıyor mu?  Gelin, burun estetiğine dair tüm merak edilen soruların cevaplarını bulmaya çalışalım. İşte detaylar.

Burun Estetiği Nedir?

Burun estetiği, amaçlanan bir plan dahilinde, burnun genel anatomik yapısı göz önünde bulundurularak yapılan şekil verme operasyonudur. Genellikle burnun uzun ya da kemerli olması, burun ucunda düşüklük veya burun deliklerinin büyük olması gibi görsel anlamda estetikler yapılmakta. Fakat nefes almada güçlük, kemik eğriliği gibi sağlık sorunlarından burun estetiği ameliyatı olanların sayısı hiçte az değil.

SGK Burun Estetiği Ücretini Karşılar Mı?

SGK burun içi ameliyatlarının ücretini karşılamaktadır. Fakat burun dışı denilen operasyonları karşılamamaktadır. Yani sağlık bakımından olması gereken bir operasyon ise ücretlendirilmez. Ancak güzellik için değerlendirilmiş bir işlem ise ücrete tabii.

Burun estetiği değerlendirmenizde hangi işlemlerin yapılacağını doktorunuza sormanız gerekiyor. Ameliyatı gerçekleştirecek doktorunuz ücretlendirme konusunda sizi bilgilendirecektir. SGK burun dışı yapılan tüm operasyonlara bir fiyat belirlerken, burun içi operasyon fiyatları tüm devlet hastanelerinde durağandır.

Ayrıca SGK anlaşmalı özel hastanelerde burun estetiği operasyonlarının bir kısmını SGK karşılamaktadır. Yalnız ameliyatın sağlık sorunlarından kaynaklı olması şarttır. Devlet hastaneleri 2020 yılı itibari ile güzel duyu operasyonları için (burun dışı ameliyatlar) yaklaşık 2.000-4.500 TL ücret almaktadır.  Fiyat konusunda en sağlıklı bilgiye, operasyonu yapacak hekimden ulaşabilirsiniz.

Burun Estetik Operasyonlarında Yaş Sınırı Var Mı?

Burun estetik ameliyatlarında herhangi bir yaş sınırlaması yoktur. Zaten operasyonu belirleyen ana unsur yaş değil, burnun kemik ve kıkırdak dokusudur. Bu nedenle çocuklarda burnun anatomik yapısının tamamlanması beklenir. Eğer erken yaşta bir travma ya da kaza geçirilmiş ise cerrahi müdahaleye izin verilir.

Burun Estetiği İçin Hangi Doktora, Bölüme gidilmeli?

Alanında tecrübeli kulak burun boğaz doktoru veya plastik cerrahi bölümü uzmanından yardım almalısınız. İşlem öncesi 2 boyutlu ve 3 boyutlu teknolojik araçlarla işlem sonrası burnun nasıl görüneceğini size gösteren doktor seçmenizde fayda var. Burun estetiği ameliyatı insan psikolojisini etkileyen bir işlem olduğundan, doğru hekim seçimi yapmanızı gerektirir.