25 Nisan 2024 Perşembe
Ana SayfaSağlıkDiş SağlığıSedasyon ile diş tedavisi nedir, nasıl uygulanır? Avantajları neler?

Sedasyon ile diş tedavisi nedir, nasıl uygulanır? Avantajları neler?

İçerikleri

Sedasyon ile diş tedavisi, diş hekimi koltuğuna oturmakta zorlanan pek çok insan için diş tedavisini kolaylaştırıcı harika bir yöntemdir. İnsanlar diş hekimi fobisi yüzünden çoğu zaman ağrı çekmeyi bile göze alabilmektedir. Ancak uygun zamanda tedavi edilmeyen diş ve diş eti problemleri, kısa süre içinde çok daha büyük sorunlara yol açmaktadır. Sedasyon yöntemiyle pek çok kişinin korkulu rüyası olan diş tedavisinin daha rahat ve ağrısız şekilde gerçekleşmesi mümkün.

Sedasyon İle Diş Tedavisi Nasıl Uygulanır?

Sedasyon, anestezi uzmanları tarafından verilen ilaçlar aracılığıyla uygulanır ve uyku hali anlamına gelir. Hastalar, bu yöntemle bilincini tamamen yitirmez, yarı uyku haline geçer ve kendilerine verilen komutları gerçekleştirebilirler. Örneğin hekim, hastaya ağzını açmasını söylediğinde hasta bunu rahatlıkla gerçekleştirebilir. Sedasyon işlemi her ne kadar anestezi uzmanları tarafından gerçekleştirilse de genel anestezi kapsamında değildir ve ameliyathanelerde değil, diş hekimi kliniklerinde uygulanır.

Sedasyon ile Diş Tedavisinin Avantajları Nelerdir?

Sedasyon yönteminin pek çok avantajı bulunmaktadır. Bunlardan bazılarını şu şekilde sıralamak mümkün:

  • Diş hekimi koltuğunun korkusu ve stresi ortadan kalkar.
  • Kişi verilen ilaç sayesinde rahatlar ve işlem için hekimle iş birliği içinde olur.
  • İşlem sırasında minimum düzeyde ağrı hissedilir.
  • Hasta işlem sonrasında yarım saat içinde evine kendi başına gidebilecek duruma gelir.
  • Çocuklarda diş hekimi korkusunun oluşmasının önüne geçilir.

Sedasyon İle Diş Tedavisi Yöntemi Kimlere Uygulanabilir?

Sedasyon ile diş tedavisi işleminin herhangi bir riski olmadığı için çocuklar dahil isteyen herkese uygulanabilmektedir. İşlem sürecinde hastanın nabız ve tansiyonu kontrol edilir. İşlemin öncesinde ya da sonrasında herhangi bir problem oluşmaz. Sedasyon ile diş tedavisi yaptıranlar bu tedavi yönteminden çok memnun kaldıklarını belirtmektedirler.