26 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaHaberlerSağlık çalışanlarına büyük müjde!

Sağlık çalışanlarına büyük müjde!

İçerikleri

Sağlık çalışanlarını sevindirecek güzel haber geldi. sağlık Bakanı olan Fahrettin Koca sözleşmeli olarak işe alınan sağlık personellerinin zorunlu çalışma süresinde azalmaya gidildiğinin müjdesini verdi. Zorunlu çalışma süresinin 6 yıldan 4 yıla indirildiği açıklandı. Bakanın verdiği bu müjdeli haber sözleşmeli sağlık çalışanlarını son derece mutlu etti. Koca müjdenin ardından detaylı açıklamalarda bulundu. O açıklamanın tüm detaylarını haberimizin devamında bulabilirsiniz.

Fahrettin Koca’dan Açıklama

Sağlık bakanı lan Fahrettin Koca müjdeli haberin ardından açıklama yaptı. Yaptığı açıklamada ise şu sözlere yer verdi;

” Sözleşmeli çalışan sağlık personelleri için zorunlu çalışma süresinin indirilmesi uzun süredir bakanlığımızın gündeminde yer alıyordu. İlgili personelin zorunlu çalışma süresi 6 yıl olarak belirlenmiştir. Nitekim yapılan itirazlar değerlendirilip konu TBMM’ye taşındı. Türkiye Büyük Millet Meclisinde bulunan ilgili komisyon ise kararını sağlık çalışanlarının lehine olaca şekilde verdi. 6 yıllık zorunlu çalışma süresinin 4 yıla indirilmesine ilişkin karar verildi. Bu süreç yeni atanan ve sözleşmeli olarak başlayan sağlık personellerinin 3 yıl adar bir süreden sonra kadroya alınmasını sağlayacak. Sözleşmeli çalışan üç yılını doldurduktan sonra talep ettiği takdirde memur kadrosuna alımı yapılacaktır. Memurluk kararı onaylandıktan sonra çalışmaya başladığı yerde 1 yıl kadar daha istikrarlı çalışırsa diğer memurların faydalandığı tüm haklardan faydalanabilecekler. Alınan tüm bu olumlu kararlar için sağlık personellerimiz adına herkese teşekkür ediyorum” diyerek sözlerine son verdi.

Sağlıkçılar Çok Sevindi

Haberi alan sözleşmeli sağlık çalışanları ise son derece mutlu olduklarını dile getirdiler. Zorunlu çalışma süresinin çok uzun olduğunu ve kısaltılmasının ise çalışanlar açısından teşvik edici olduğu belirtildi. Artık memur kadrosuna geçebilmek için 6 yıldan daha az bir süre bekleyecek olmaları ise her açıdan faydalı olacak. Normal bir devlet memurunun sahip olduğu tüm hakları elde edip bunlardan faydalanmalarına yardımcı olacak. Bu durumun en kısa zamanda yürürlüğe geçmesi bekleniyor. Gerekli tüm açıklamaların tamamlanması bekleniyor.