19 Mart 2024 Salı
Ana SayfaHaberlerSağlık Bakanı Fahrettin Koca: Her pozitif vaka hasta değildir!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Her pozitif vaka hasta değildir!

İçerikleri

Koranavirüs Bilim Kurulu Toplantısı sonrasında konuşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca güncel raporlara ilişkin açıklamalarda bulundu. Koca, toplum çıkarlarını korumamız gerektiği ve virüsün toplumun ortak meselesi olduğu üzerinde durdu. Önümüzdeki 2–3 ay içinde aşı çalışmalarında sona yaklaşıldığına dikkat çekti.

Testi pozitif çıkanların her birini vaka olarak değerlendiren Bakan koca ‘’Her vaka hasta değildir’’ ifadelerine yer verdi. Belirti göstermeyen taşıyıcıların olduğu diğerlerinin ise tedavi altına alınan hastalardan oluştuğunu ekledi.

Test Sayıları 200 Bin Üzerine Çıkacak

Salgınla mücadele konusunda devletin çıkarlarını da korunması gerektiğini söyleyen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, salgının eğitimle birlikte hayatın her alanını etkilediğinin altını çizdi. Ortalama bir ay sonra test sayıları 200 bin üzerine çıkacağını söyleyerek, İstanbul’da vaka sayılarının yüzde 2,8 oranında düştüğünü açıkladı. Temaslı kişiyi tespit etme süresi 8 saate indi.

Vaka sayılarının azalacağı yönünde verilere ulaşan Bakanlık, Ankara için iki hafta süre içinde vaka sayılarının yarıya indiği tespit edildi. Koca, şu ana kadar koronavirüs ölümlerinin 8 bin 62 olduğunu kaydetti. Ayrıca hasta sayısının sadece hastaneden yatan hastalardan oluşmadığını evde tedavi görenlerin de dâhil edilerek bilgi verildiğini ekledi.

Eğitimle İlgili Bilim Kurulu Önerileri Olacak

Bakan koca, okulların açılmasına ilişkin yaptığı açıklamada birinci sınıf ve anaokullarında ciddi bir sorun yaşanmadığını söyledi. İkinci sınıf ve üstündeki kademeler için Bilim Kurulu’nun yeni önerileri olacak. Karar netleştikten sonra kısa süre içinde paylaşılacak. Günlük yayınlanan koronavirüs raporlarının doğru olduğunu önemle vurguladı.