19 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaSağlıkŞifalı BitkilerSağlığa sağlık katan mucize meyveler!

Sağlığa sağlık katan mucize meyveler!

İçerikleri

Yeşil Elma Yiyerek Genç Kalın

Elmayı sevmeyenimiz yok gibidir. Özellikle yeşil elmanın ekşi tadı damağımızda hoş bir lezzet bırakır. Ancak yeşil elmanın pek bilinmeyen faydalarından birisi tam bir gençlik iksiri olmasıdır. Yeşil elmayı her ısırdığınızda vücudunuz güç kazanır. Yeşil elmanın içeriğindeki vitamin ve mineraller hastalıklarla savaştığı gibi günlük yaşantımızın en önemli sıkıntıları arasında yer alan ağız kokusunu da yok eder.

Kolesterol rahatsızlığı olanların elmayı bol tüketmesi gerekir. Çünkü elma kolesterol seviyesini düşürür. Özellikle ileriki yaşlarda kemik erimesi problemi yaşamak istemeyen bayanlar, kemikleri güçlendiren elmayı bol tüketmelidir. Kan şekerini düzenleyen elma, diyabet hastaları için tam bir şifa kaynağıdır. Tansiyon rahatsızlığı olanlarda tansiyonu dengede tutan elma yemeyi ihmal etmemelidir. Genç ve parlak görünümlü bir cilde sahip olmak isteyenlerde hücreleri yenileyen elmayı bol tüketmelidir. Ailesinde diyabet rahatsızlığı öyküsü olanlar, diyabet rahatsızlığını engelleyen elmayı bolca yemelidir. Yine metabolizması yavaş çalışanlar, metabolizmayı hızlandıran elmayı tüketmelidir.

Gün içerisinde tok tutan elma, zayıflamak için diyet yapanlar açısından da önemlidir.Ayrıca vücutlarını mikroplardan arındırmak isteyenler, antioksidan açısından zengin içeriğe sahip olan vişneyi bol tüketmelidir. Vişne, kalp sağlığı açısından da önemli bir meyvedir. Damar sertliğini önlediği gibi kalp atışlarını düzene sokar ve kalp krizi riskini düşürür. Prostat ve kolon kanserinden korunmak içinde vişne tüketmek gerekir.

Egzama İçin Badem Yağı

Egzama rahatsızlığı olanların şifası ise badem yağındadır. Günümüzde cilt problemleri arasında başı çeken egzama rahatsızlığı ciltte kaşıntı ve kuruluğa yol açar. Egzama rahatsızlığının şifasını ise doğal yağlarda aramak gerekir. Cildi nemlendiren ve kaşıntıyı hafifleten badem yağını egzama rahatsızlığı olanlar mutlaka kullanmalıdır.

Üzüm Tam Bir Vitamin Deposu

Yaz sıcaklarında serinletici özelliği ile gözde meyvelerden olan üzüm, vücudumuz için tam bir şifa kaynağıdır. İçeriğinde folatlar, niasin, riboflavin, piridoksin, tiamin ve pantotenik, C, K, E vitaminleri barındıran üzüm tam bir enerji kaynağıdır. Gün içerisinde kendilerini yorgun hissedenler, üzümü bol tüketerek ihtiyaç duydukları enerjiyi elde edebilirler.

Cinsel hayatında sıkıntı yaşayanlar, üzümün afrodizyak etkisi ile şifa bulabilirler. Kadınlarda cinsel soğukluğa son veren üzüm, erkeklerde ise cinsel isteksizliği ve iktidarsızlığı yok ediyor. Yine migren ağrısı olanlar, hazımsızlık yaşayanlar, astım atakları olanlar, kabızlığı olanlar bolca üzüm tüketmelidir. Alzheimer rahatsızlığından korunmak, böbrekleri beslemek, vücudu mikroplardan arındırmak, genç görünümlü cilde sahip olmak, meme kanserinden korunmak ve beyin sağlığını desteklemek içinde bolca üzüm yenmelidir.