12 Eylül 2024 Perşembe
Ana SayfaSağlıkRahim filmi ağrılı bir işlem mi, ne zaman çektirilir?

Rahim filmi ağrılı bir işlem mi, ne zaman çektirilir?

İçerikleri

Rahim Filmi

Rahim filmi, tıbbi bir görüntüleme yöntemi olan histerosalpingogram (HSG) ile elde edilen radyolojik bir incelemedir.

Rahim Filmi Sonrası

Rahim filmi çektirdikten sonra lekelenme tarzında veya az miktarda vajinal kanama, hafif şiddette bel ya da kasık ağrısı olabilir. Fakat kanama fazlaysa ya da birkaç günden uzun sürerse, ağrı artarsa, ateş çıkarsa mutlaka doktora başvurulması gerekmektedir. Rahim filmi sırasında az da olsa vajina zorlandığı için yaptırdıktan 48 saat sonra banyo yapmak, cinsel ilişkide bulunmak ve vajinal tampon uygulamak sakıncalı olabilir.

Rahim Filmi Ağrılı Bir İşlem Mi?

Yeni teknik yaklaşımlar sonrası rahim filmi büyük oranda ağrısız olmak ile nadiren işlemden sonraki 1-2 gün boyunca hafif kramplar hissedilebilir. Vajinal kanama damlama tarzında birkaç gün çok az görülebilir. Çoğunlukla hafif şekilde geçirilen bir durumdur.

Rahim Filmi Ne Zaman Çektirilir?

Eğer kadın adet kanamasından sonra hiç cinsel ilişkiye girmediyse sınırlama olmaksızın herhangi bir gün rahim filmi çekilmesinde bir sorun yoktur.

Renkli Doppler Ultrason Nedir?

Renkli Doppler Ultrason, tıbbi görüntüleme tekniklerinden biridir. Standart ultrasona ek olarak kan akışı hızını ve yönünü görsel olarak sunar.

Renkli Doppler Ultrason Nasıl Çekilir?

Renkli doppler ultrason çekimi için özel bir hazırlık sürecine gerek yoktur.

Renkli Doppler Ultrason Neden Yapılır?

Kan damarlarının detaylı bir şekilde görüntüleme tekniğine renkli doppler ultrasonolarak adlanır. Renkli doppler ultrasonda tiroit şüphesinden karaciğer kontrolüne, gebelikten kadın hastalıklarına kadar neredeyse bütün kapsamaktadır.

Renkli Doppler Ultrasonografi Kullanım Alanları

Renkli Doppler Sendromuanne ve bebeğin sağlığını detaylı bir şekilde incelemek için kullanılmasının yanı sıra, enfeksiyon tespiti, böbrek, pankreas, dalak veya karaciğerdeki kan akışı sorunları, yumuşak doku ve memedeki tümörlerin tespiti, prostat ve genital bölge hastalıkları araştırması, safra kesesi taşı tespiti, felç gibi durumlardan sonra kan akışı kontrolü gibi çeşitli rahatsızlıkları incelemeye de fayda sağlamaktadır.

Renkli Doppler Ultrason Kaçıncı Haftada Yapılır?

Çoğunlukla 11-13 ve 18-21 gibi haftalarda yapılır. 4 boyutlu doppler ultrasonda bebeğin yüzünün oluşması beklenir.

Bilgisayarlı Tomografi Nedir?

Vücuttaki alanların ayrıntılı olarak taranması ve resimlerinin çekilmesi adına özel röntgen ışını kullanılan bu yönteme bilgisayarlı tomografi denir. Bu yöntem ile elde farklı açılardan çekilen röntgen görüntüleri bir araya getirilir ve damar, yumuşak doku, kemik kesit görüntüleri oluşturulur.

Dünya üzerinde hayatımızda bulunan her şeyi düşündüğümüzde hayatımızda bulunan en önemli olgunun sağlık olduğunu fark etmekteyiz. Hala bunun farkında olmayanlar varsa bu konu üzerine derin bir şekilde düşünmelerini ve aslında sağlığın nelerin önünde olduğunu kendi gözleriyle görmeleri gerekmektedir.

Çoğu alanda olduğu gibi artık sağlıkta da teknoloji birçok şeyi halleder duruma geldi. Bu bir kadının hayatında rahim filmi olabilirken, bir hastane çalışanında bilgisayarlı tomografi olabilir. İkisi de hayati öneme sahip ve artık ulaşması bir o kadar kolay olan bu işlemler hayatımızın artık birçok noktasına tamamen yerleşmiş durumda.

Bilgisayarlı Tomografi Nasıl Çekilir?

Hastanın vücut açlık durumu, sağlıksal problem ve kıyafet durumu tamamen hazır olduktan sonra sabit durması gereken çekim işlemine girer.

Bilgisayarlı Tomografinin Avantajları Nelerdir?

Detay, hız, sağlıklı ilerleme, sağlıklı olma, tedaviden hızlı yanıt alma gibi durumlar bu çekim yönteminin en büyük avantajlarındandır.

Bilgisayarlı Tomografi Ne İşe Yarar?

Bilgisayarlı tomografi (BT), tıbbi görüntüleme tekniklerinden biridir ve vücudun iç yapısını kesitsel görüntüler halinde göstermeye yarar.