20 Nisan 2024 Cumartesi
Ana SayfaHaberlerPfizer, Covid-19 aşısının pilot dağıtımına ABD'nin 4 eyaletinde başladı

Pfizer, Covid-19 aşısının pilot dağıtımına ABD’nin 4 eyaletinde başladı

İçerikleri

Amerikan ilaç firması Pfizer ve Alman biyoteknoloji şirketi BioNTech tarafından ortaklaşa geliştirilen Covid-19 virüsü aşısının pilot dağıtımına iki şirket tarafından yapılan açıklama ile ABD’nin 4 eyaletinde başlandığı duyuruldu.

Aşının Pilot Dağıtımı ABD’de Başladı

New York Post gazetesi, Pfizer ile Alman biyoteknoloji şirketi BioNTech tarafından Covid-19 virüsüne karşı geliştirilen ve virüse karşı yüzde 90 koruma sağlayan aşının dağıtımının ABD’nin 4 eyaletinde başladığına yönelik haber yaptı.

Aşının pilot dağıtımının başladığı eyaletlerin Teksas, New Mexico, Tennessee ve Rhode Island olduğuna, bu eyaletlerin belirlenirken büyüklük, nüfusun çeşitliliği ve bağışıklanma altyapısı gibi etkenlerin göz önünde bulundurularak seçildiğine ve kentlerin yanı sıra kırsal kesimde yaşayan insanlara da aşının ulaştırılmasının hedeflendiğine haberin içeriğinde yer verildi.

Moderna Yüzde 95.4 Koruma Sağlayan Aşı Geliştirdiğini Açıkladı

Aşının pilot dağıtımına ABD’nin 4 eyaletinde başlanmasının diğer eyaletler içinde model olması yönünde beklenti çok büyük. Pfizer ve BioNTech şirketleri tarafından Covid-19 virüsüne karşı yüzde 90 koruma sağlayan aşının geliştirildiğinin açıklanmasından kısa bir süre sonra Amerikan biyoteknoloji şirketi Moderna tarafından da ABD Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü’nün (NAID) desteği ile Covid-19 virüsüne karşı yüzde 95.4 koruma sağlayan aşı geliştirildiği açıklaması yapıldı.