26 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaHaberlerPandemi sebebiyle okullar 21 Eylül'de açılacak!

Pandemi sebebiyle okullar 21 Eylül’de açılacak!

İçerikleri

Uzaktan eğitim programında eğitime 31 Ağustos’ta başlanacağını ve 21 Eylül’den itibaren kademeli olarak sınıflara geri dönüşün mümkün olacağının umulduğunu belirten Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu ile yapılacak önlemleri görüşmek üzere yaptığı toplantı sonrasında yaptığı açıklamada, “Koronavirüsün yayılmasıyla mücadele kapsamında Bilim Kurulu’nun önerdiği gibi, yüz yüze eğitim kademeli olarak ve 21 Eylül’de seyreltilerek başlayacak” dedi.

“Kademeli ve seyreltilmiş dediğimizde, belli sınıf seviyelerinin öncelikli olarak açılmasını, derslerin ve konuların seyreltilmesini, içeriğin işlenmesini ama bizzat yerine aynı saatte yapılmamasını kastediyoruz” dedi.

Özel okullar 17 Ağustos’ta uzaktan eğitime başlayabilir.

Bakan, “Tüm süreç boyunca sahada ve okullarımızda olacağız” dedi ve yüz yüze derslerin devamının ailelerin ve öğrencilerin ne kadar sorumlu davranacaklarına bağlı olacağını vurguladı.

Sınıflar sosyal mesafe kurallarına göre düzenlenecek ve okullara dezenfektan ve maske sağlanacaktır. Öğrencilerin ailelerine veya yakın çevrelerine koronavirüs teşhisi konulursa hızlı tedbir alınacağını belirtti.

Açılış öncesi okullar denetimde

Selçuk, kararın bakanın resmi açıklamasından önce 12 Ağustos’ta toplanan hükümete danışmanlık yapan bilim komitesinin tavsiyesine dayandığını söyledi. Bakan, 2 binden fazla müfettişin planlanan yeniden açılış öncesinde okulların standartlarını kontrol ettiğini belirtti.