18 Nisan 2024 Perşembe
Ana SayfaSağlıkŞifalı BitkilerPancar kan şekerini azaltır, tansiyonu düşürür!

Pancar kan şekerini azaltır, tansiyonu düşürür!

İçerikleri

Pancar, hem yemeklere verdiği güzel tat hem de sağlığa faydaları ile dünyada ünlü olan bir sebzedir. Bu kök sebze A ve C vitaminleri, demir, karotenoidler, lifler gibi mineraller açısından zengindir.

Olağanüstü besleyici öğeleri sayesinde, pancar hayat kalitesini arttırmak ve vücut sağlığını geliştirmek için birebirdir. Araştırmalar düzenli olarak pancar tüketen insanların erken yaşlanma yaşamadıklarını, kan dolaşımlarının geliştiğini, kardiyovasküler problemlerden ve hatta belli kanserlerden korunduklarını ortaya koyuor.

Pancar düşük tansiyona nasıl iyi gelir?

Science Daily dergisinde yayınlanan araştırmaya göre, içeriğindeki nitrat sayesinde pancar yüksek tansiyonu azaltmak için etkilidir. Nitrik oksit kan damarlarını rahatlatır ve böylece kan dolaşımına iyi gelerek yüksek tansiyonu azaltır. Günde bir bardak pancar suyu içmek kan basıncını önemli ölçüde azaltır. Ancak uzmanlar pancar suyu içmenin uzun vadede kan dolaşımını nasıl etkilediği üzerine daha fazla araştırma yapılması gerektiğini belirtiyor.

Kan basıncını azaltmak için pancar suyu

Bu tarif kan basıncını azaltmak, kan dolaşımını arttırmak, varisli damarlarla savaşmak ve kalp problemlerinden korunmak için önerilir.

Malzemeler;

  • 3 pancar
  • 1 parça zencefil kökü
  • 2 elma
  • 1 diş sarımsak
  • 2 kereviz sapı

Hazırlanışı;

Malzemeleri soyun ve iyice yıkayın, küçük küçük dilimleyin. Her şeyi bir miksere koyun ve karıştırmadan önce biraz su ekleyin. Bu karışımı her gün öğünlerden sonra için.

Pancar kanserle nasıl savaşır?

Pancar içerdiği flavanoidler sayesinde doğal anti-kanser ögeleri arasında kabul edilir. Bu betanin içeren güçlü antioksidanlar insanlardaki kanser ve tümör hücrelerinin gelişimini önler ve azaltır. Bu buluşa dayanarak, araştırmacılar pancarı kansere iyi gelen diğer gıdalarla beraber tüketmeyi öneriyor (sarımsak, soğan, domates ve dahası).

Antikanser pancar suyu

Bu güçlü içecek vitaminler, antioksidanlar ve lif açısından çok zengindir. Bunların hepsi vücudu kanserden korumaya yardımcı olur.

Malzemeler;

  • 1 bardak su
  • 1 orta boy pancar
  • 1 orta boy havuç
  • 1 orta boy elma
  • 4 buz küpü

Hazırlanışı;

Tüm malzemeleri soyun ve doğrayın. Miksere ekleyin. İstediğiniz kıvama gelene kadar karıştırın ve süzmeden için.

Pancar karaciğeri temizlemeye nasıl yardımcı olur?

Pancar karaciğeri temizleyen bir çok özellik taşır. Karaciğer toksinlerle ve zamanla biriken atık maddelerle dolduğunda pancar muhteşem bir yardımcıdır. Bu sebze öd üretimini azaltır ve karaciğerin performansını arttırır. Pancar vücuttan ağır metallerin atılımına yardımcı olur ve hatta karaciğer kanseri oluşumunu önler.

Karaciğeri temizlemek için pancar suyu

Bu basit pancar suyu karaciğerini temizlemek ve genel işlevini arttırmak isteyen kişiler için önerilir. Bu içecekteki malzemeler vücuttan toksinleri atmaya yardımcı olur ve ayrıca kolon sağlığını geliştirir.

Malzemeler; 1 doğranmış büyük bir pancar 1 büyük limon

Hazırlanışı;
Limonun suyunu sıkın ve doğranmış pancar ile mikserden geçirin. Yarım bardak su ekleyin ki daha iyi karışsın. Her şeyi iyice karıştırın, soğutun. Tercihen boş mideye için.

Karaciğer detoksu için pancar

Karaciğer alkol tüketimi, zayıf beslenme, kirlilik, tütün ürünleri kullanımı ve dahası yüzünden kötü etkilenir. Bu içecek pancarın yararlarını marul, lahana ve elma ile birleştirerek detoks gücünü arttırıyor.

Malzemeler;

  • 1 doğranmış pancar
  • 1 baş marul
  • 3 kıvırcık lahana yaprağı
  • 1 elma

Hazırlanışı;

Tüm malzemeleri mikserde karıştırın. Kıvama gelince soğuk kalacağı bir yere koyun. 7 gün boyunca için.