28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaSağlıkŞifalı BitkilerÖzellikle Sigara Tiryakileri Bunu Mutlaka İçsin!

Özellikle Sigara Tiryakileri Bunu Mutlaka İçsin!

İçerikleri

Kısa sürede kilo vermek istiyorsanız üç günlük domates suyu diyeti sizin için ideal olabilir. Aynı zamanda detoks diyeti de olan bu diyetin başarılı olması için diyet listesine tam olarak uymak ve üç gün boyunca uygulamak gerekiyor. Daha fazla yapılması uzmanlarca tavsiye edilmeyen domates suyu diyeti sıvı ağırlıklı beslenmeye dayanan ve aynı zamanda vücudu toksinlerden arındıran bir diyettir.

Diyet için bir meyve suyu seçimi yapılmasında domates iyi bir alternatiftir. Çünkü içerisinde A ve C vitaminleri, folat ve potasyum mineralleri ile yüksek oranda likopen vardır. Özellikle hücre yenilenmesinde önemli bir yer oluşturan likopen çok güçlü bir antioksidandır ve vücudumuz tarafından üretilmeyip besinlerle, en çok da domates tüketerek alınır.

Domates suyu diyeti aynı zamanda sigara içenlerde ve selülit sorunu olanlarda da içerdiği likopenin etkileri nedeniyle çözüm getiren oldukça faydalı olan bir diyettir.

Domates suyu diyeti nasıl yapılır?

Domates suyu ile birlikte, bu diyette izin verilen diğer sıvılar şunlardır:

Sınırsız su Sınırsız bitki çayı (şekersiz) Şekersiz kahve (1 adet) Maden suyu (günde bir tane) Bu diyette kullanılacak domatesler olgun ve kırmızı olmalıdır. Hormonlu domates olmamalıdır. Hazır satılan katkı maddeli ya da şeker ihtiva eden domates suları kullanılmamalıdır.

Bir günlük örnek menü:

Sabah: Taze sıkılmış bir bardak domates suyu içerisine kekik, nane gibi baharatlar katılabilir.

Öğle: Kıvırcık, salatalık, kırmızı biber ve domatesi bol bir porsiyon salata limon ve bir tatlı kaşığı zeytinyağı eklenebilir.

Ara öğün: Taze sıkılmış domates suyu, içerisine kekik, nane gibi baharatlar katılabilir.

Akşam:
 Öğlenle aynı şekilde domates, salatalık, kıvırcık ve kırmızı biberle yapılmış salata (limon ve bir tatlı kaşığı zeytin yağı eklenmiş olacak)

Yatmadan önce: Taze sıkılmış domates suyu, içerisine kekik, nane gibi baharatlar katılabilir.

Bu diyeti yaparken günde 2,5-3 lt su ve günlük 3 fincan yeşil çay içmek yağ yakımını hızlandırmaktadır.

Domates suyu diyetinde üç gün tamamlandıktan sonra dördüncü gün itibarıyla yavaş yavaş diğer gıdalara geçmeye başlayabilirsiniz. Tabii ki bu gıdalar kalorisi düşük ve sağlıklı seçimler olmalıdır.