24 Nisan 2024 Çarşamba
Ana SayfaSağlıkOmega-3 balık yağının çocuk ve yetişkinler için önemi

Omega-3 balık yağının çocuk ve yetişkinler için önemi

Sinir sistemi, kalp damar sağlığı vb. alanlarda Omega3 Balık Yağı çocuklar için önem taşımaktadır. Omega 3 alırken dikkat edilmesi gerekenleri ve Omega 3 faydalarını sizler için derledik.

İçerikleri

Omega3 balık yağı çocukların gelişimi üzerinde olumlu etkileri bulunmaktadır. Sinir sistemi, kalp- damar sağlığından kemik gelişimine kadar çocukların ve yetişkinlerin sağlığında büyük bir öneme sahiptir.

Omega-3 Yağ Asitlerini Vücut Kendiliğinden Üretmiyor

Omega 3 yağ asitleri vücutta sentezlenmedikleri için mutlaka besin takviyesi olarak dışarıdan alınmalıdır. Balıkların türüne göre omega 3 yağ asitleri de farklılık gösterir. Özellikle derin denizlerdeki su balıkları ve siyah etli yapısı olan balıklarda bu oranların yüksek olduğu gözlemlenmiştir. Sardalya, somon, uskumru, ton balığı türündeki balıklar omega 3 faydaları yönünden daha zengindir. Ayrıca bazı yapılan araştırmalarda hamsininde omega 3 yağ asitlerinin oldukça yüksek olduğu çalışmalar bulunmaktadır.

Omega 3 Balık Yağının Faydaları Nelerdir?

Zihin gelişimi, kalp-damar sağlığı başta olmak üzere sinir sistemi gibi problemleri önlemeye kadar birçok faydaları bulunan omega-3 balık yağının aynı zamanda trigliserit dengesinde olumlu etkileri bulunmaktadır.

Omega3 balık yağının faydaları, Anne karnında başlamaktadır.

Omega 3 yağ asitleri, hamilelik sürecinde bebeğin sağlıklı gelişmesine ve annenin erken doğum riskinin azalmasına yardımcı olur. Ayrıca göz sağlığı problemlerinde balık yağı oldukça önemli bir rol alır.

Omega3 Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Denizlerden tutulan balıkların yağları trigliserid formundadır. Birde etil ester formunda olan yağlar vardır, bunlar kimyasal bileşim içeren yağlar olarak bilinmektedir. Bu sebeple alırken trigliserid formunda üretilen omega-3 tercih etmek son derece önemlidir.

Dikkat edilmesi gereken diğer bir hususlar ise, omega3 ürünlerinin sağlıklı ambalajlanmış olması, ağır metaller içermemesi ve kullanılan dış jelatinin helal sertifikası bulunmasıdır.

Omega3 Alırken Hangi Markayı Tercih Etmeliyiz

Omega 3 balık yağının faydalarıyla ilgili yüzlerce makale bulunduğu gibi son zamanlarda çeşitli gıda takviyeleri de üretilmektedir, bu konuda bilinçli tüketilmesi ve güvenilir markalardan temin edilmesi son derece önemlidir.

Omega 3 balık yağı takviyesinde en güvenilir markaların başında Avicenna gelmektedir.

Avicennagıda takviyeleri sektöründe ilk Ar-Ge merkezi seçilen firmaların başında gelmektedir. Yüksek teknolojiye ve uzman kadroya sahip olan Avicenna markası, kaliteli hammaddelerini Ar-ge merkezinde kalite kontrollerini tamamladıktan sonra piyasaya sunmaktadır.

Avicenna markası, çocukların zihin ve kemik gelişimine katkı sağlayan, yüksek teknoloji ile üretilen AvicennaOmevipKids şurup ile çocukların günlük Omega 3 ihtiyacını karşılayan katkısız bir içeriğe sahiptir.

AvicennaOmevip Kids şurup Omega 3 balık yağının faydalarını bir şişede toplamıştır.  İçeriğindeki doğal lezzetiyle AvicennaOmevip Kids şurup, içeriğinde bulunan vitamin ve mineraller sayesinde iseçocukların günlük vitamin ihtiyacını karşılamaktadır.

Avicenna markasının çocuk sağlığını destekleyen vitamin ve minerallerinin yanında yetişkinlere özel gıda takviyeleri bulunmaktadır.

Özel Amber renkli cam şişelerde ısı ve ışığa maruz kalmadan üretilen Avicenna ürünleri, sadece eczanelerde satılmaktadır.