16 Nisan 2024 Salı
Ana SayfaHaberlerO ilde koronavirüse yakalanan 660 sağlık çalışanından 7'si hayatını kaybetti!

O ilde koronavirüse yakalanan 660 sağlık çalışanından 7’si hayatını kaybetti!

İçerikleri

Ülkemizdeki koronavirüs salgınından en fazla etkilenen illerimiz arasında yer alan Diyarbakır’da hayatlarını riske atarak koronavirüs hastalarının tedavisiyle ilgilenen sağlık çalışanlarının ne kadar büyük bir risk altında olduğunu veriler gözler önüne seriyor. Diyarbakır’da bugüne kadar toplam 660 sağlık çalışanına koronavirüs enfekte oldu. Maalesef bu sağlık çalışanlarından 7’si koronavirüse karşı verdiği mücadeleyi kaybederek yaşamını yitirdi.

Küresel bir salgına dönüştükten sonra Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından dünya genelinde pandemi ilan edilmesine neden olan yeni tip koronavirüs salgını ülkemizde de etkili oluyor. Yetkililer tarafından yapılan tüm uyarılara rağmen tedbirsiz davranan vatandaşlar yüzünden her geçen gün yayılan koronavirüs salgınında en fazla risk altında olan kesim şüphesiz sağlık çalışanları. Diyarbakır’da 660 sağlık çalışanının koronavirüse yakalanması ve bu sağlık çalışanlarından 7’sinin yaşama veda etmesi riskin ne derece büyük olduğunu ortaya koyuyor.

Hangi Birimlerde Çalışanlar Yakalandı?

Diyarbakır’da koronavirüs enfekte olan 660 sağlık çalışanı arasında 174 diş hekimi, 1 diş hekimi klinik yardımcısı, 16 paramedik ve ATT, 243 ebe ve hemşire, 33 tekniker, 80 personel, 13 güvenlik görevlisi, 11 otomasyon görevlisi, 8 laborant, 15 memur, 8 şoför, 2 müdür, 36 sekreter, 1 aşçı, 2 portör, 1 raportör, 4 psikolog, 2 sosyal hizmet uzmanı, 1 çocuk gelişim uzmanı, 1 eczacı, 1 fizyoterapist yer alıyor.