25 Nisan 2024 Perşembe
Ana SayfaSağlıkNane yağını ayağınıza püskürtün, 10 dakika içinde bebekler gibi uyuyun!

Nane yağını ayağınıza püskürtün, 10 dakika içinde bebekler gibi uyuyun!

İçerikleri

Siz de hastalık veya strese bağlı olarak uzun süredir uykusuzluk mu çekiyorsunuz? Ya da en son ne zaman deliksiz uyuduğunuzu hatırlamıyor musunuz ? Uykusu sürekli bölünen ve aralıksız bir uyku uyuyamayanlar bu yazımız tam size göre. Uyumak için ayran, süt veya ılık bir banyo yapmayı tercih edebilirsiniz fakat bu yöntemler uzun süre uyumanızı sağlayamaz.

Malzemeler;

  • Lavanta Yağı 10 damla kadar
  • Nane Yağı 10 damla kadar
  • Papatya yağı 10 damla kadar

Uygulanması;

Bu yağları eşit bir şekilde Karıştırıp bir sprey şişesine doldurun.Bu karışımı ayağınıza püskürtün ve yatağınıza uzanın.10 Dakikada rahatlayıp mışıl mışıl uyuyacaksınız.

Not: Bu yağlar bedeninizi rahatlatarak sakinleşmenizi sağlayıp uykuya dalmanıza yardımcı olacaktır.

Uykusuzluk sorunu hastalıkların habercisi olabilir!

İyi bir uyku için: Düzenli bir uyku programına bağlı kalın. Hafta sonu ve tatillerde bile, sabahları aynı saatte kalkın. Gün içinde kısa uykulardan kaçının. Yatmadan iki saat önce stresli aktivitelerden ve ağır idmanlardan kaçının. Günün erken saatlerinde düzenli egzersiz yapın. Yatak odanızın karanlık, sessiz ve serin olmasına dikkat edin. Gerekirse kulak tıkacı ve göz maskesi kullanın. Eğer uyuyamıyorsanız yatak odanızdan çıkın, başka bir odaya gidin. Kitap okuyun ya da sessiz ve rahatlatıcı bir şey yapın. Kahve, çay veya diyet hapı gibi kafein, tein içeren şeylerden uzak durun.