Ana SayfaSağlıkMucize Gıda Polenin Faydaları

Mucize Gıda Polenin Faydaları

İçerikleri

İçeriğinde dışarıdan toplamış olduğu bitki polenleri, bunun yanında arının kendi ezim ve hazım güçlendirici formül bulundurması, hem alınan besinsel içeriği kolay kullanmanıza hem de vitamin, mineral ve doğada kolay kolay bulunmayan maddelerle birleşmesiyle çeşitli faydalar sağlamaktadır.

Arı poleni, sadece hayvansal besinlerde bulunan B12 vitamine sahiptir. Polen Vucudun dokusal olarak gelişimini sağlayan ve cilt üzerinde etkisi olan A vitaminini içerir ve B vitamininin tüm guruplarını içerisinde bulundurur.
Vücudun aldığı enerjiyi daha hızlı yakan, bağışıklık sistemini hızlandıran, kolesterol düşürmesine yardımcı olan, kemik ve doku gelişimi için fayda sağlayan; magnezyum, kalsiyum ve çinko gibi mineraller bakımından zengindir.
Polen alarak, hem kendiniz için son derece katkı sağlayan bir ürün almış oluyorsunuz hem de vücudunuza dışarıdan gelen etkenlere karşı korumuş oluyorsunuz. Arı poleni, tek başına ciddi anlamda yaşamı destekleyen mucizevî bir besindir.

Arı Polenin Faydaları Nelerdir?

Stres, Konsantrasyon problemleri için alınabilir. Unutkanlık, Düşünme becerisini arttırır. Polen, kalp kasının çalışmasını güçlendirici etkiye sahiptir. İshal gidericidir. Yüksek tansiyonu düzenleyici etkiye sahiptir. Basur hastalığına iyi gelir. Soğuk algınlığına fayda sağlar. Tırnak sağlığı açısından önemlidir. Cilt ve saç sorunlarının giderilmesi için kullanılabilir. Kemik yapımını sağlayan hücreleri geliştirir. Prostat hastalığına iyi gelir. Karaciğer yağlanmasını önleyici etkiye sahip. Hazma yardımcı özelliğiyle bağırsak aktivitesini arttırır. Arı poleni, cinsellik problemi yaşayanlarda özellikle erkeklerin antropoz dönemi ve bayanların menopoz döneminde ki sıkıntılarının iyileşmesinde fayda sağlamaktadır.

Arı Poleninin Çocuklara Faydaları;

Arı poleninin gelişme döneminde ki çocuklara faydaları; Özellikle boy ve kilo açısından büyük bir destek sağlamaktadır. İştahsızlık sorunu olan çocuklar için de fayda sağlar.
Çocuklara arı poleni verilirken, öncelikli olarak bu gıdanın nasıl tüketilmesi gerektiğinin bilinmesi gerekir.
2 yaşın altındaki çocuklara arı poleni verilmemelidir. Arı poleni, küçük dozda bile fazla etken madde sağladığı için çocuklar açısından, sindirimde yetişkinlere göre farklı sorunlar ortaya çıkartabilir.
Arı poleni, doğru beslenme ilkelerine uyan, su tüketimini istenen seviyeye getirmiş çocukta, vücuda destek sağlaması amacıyla doktora danışıp, güvenli olarak kullanılabilir.
Arı poleni dozunu çocukların tuvalete çıkışı ve iştah durumunu kontrol ederek arttırın, aksi takdirde bu size başka sorunlar çıkartabilir ve çocuğunuzun bol su tükettiğinden de emin olun.

Polen Nasıl Tüketilmelidir?

Arı polenini özellikle kilo problemi olmayanlar, balla veya sütle karıştırarak tüketebilir. 1 tatlı kaşığı başlangıç dozu olmalıdır. Bol suyla tükettikten sonra kendinizi dinlemelisiniz. Metabolizma olumsuz tepki vermiyorsa günlük 3 tatlı kaşığı arı poleni tüketilebilir.
Kansızlık sorununa karşı günde 3 tatlı kaşığı arı poleni alınabilir. Bal alerjisi, bal kaynaklı tüm gıdaları tüketen kişilerde eğer hassasiyet bulunuyorsa, arı polenine karşı alerjik reaksiyon gösterebilir.
Kendini yorgun hissedenler, stresli olanlar, saçlarında dökülme olanlar, tırnakları kırılan kişiler, belli destek almalarına rağmen kolesterol, şeker dengelerini oturtamayan kişiler ve özellikle uzun süreli antrenman yapan sporcular, gelişme çağındaki çocuklar arı polenine 1 tatlı kaşığıyla başlayıp, 3 tatlı kaşığına çıkartmasında fayda var.