24 Nisan 2024 Çarşamba
Ana SayfaSağlıkŞifalı BitkilerMenengiç Kahvesinin Hiç Bilmediğiniz Faydaları

Menengiç Kahvesinin Hiç Bilmediğiniz Faydaları

Kafein içermeyen yapısıyla ilgi çekici bir bitkisel kahve türü olan menengiç kahvesi, B ve E gurubu tüm vitaminleri içerirken aynı zamanda kalsiyum, potasyum, sodyum, fosfor, magnezyum, demir, bakır, çinko, kadminyum, selenyum, mangan gibi çok önemli mineral ve elementleri de içeriğinde bulundurur

İçerikleri

Ülkemizde özellikle akdeniz ve ege bölgesinde dağlık kesimlerde doğal olarak yetişen menengiç ağacı (çitlenbik çalısı) ‘Pistacia Terebinthus’ olarak botanik biliminde adlandırılmaktadır. Menengiç ağacının meyvesi ise olan menengiç tohumu ise yeşil ve mavi renklere sahip küre şeklindedir.

Çalı türünden yabani bir ağaç olan menengiç, aslında antep fıstığı ağacı ile akraba olup bu ağacın aşılanmamış halidir. Menengiç tohumunun çerez olarak ve yemeklerde tat, çeşni verici olarak kullanımının yanında belki de en meşhur özelliği bu meyve ile yapılan ve faydaları çok fazla olan menengiç kahvesidir.

Menengiç kahvesi mucizesi

Dünyanın farklı yerlerinde yetişen menengiç, insan sağlığına çok yönlü faydaları ile bilinir. Kafein içermeyen yapısıyla ilgi çekici bir bitkisel kahve türü olan menengiç kahvesi, B ve E gurubu tüm vitaminleri içerirken aynı zamanda kalsiyum, potasyum, sodyum, fosfor, magnezyum, demir, bakır, çinko, kadminyum, selenyum, mangan gibi çok önemli mineral ve elementleri de içeriğinde bulundurur. Bunlara ek olarak yağ, doğmamış yağ asitleri, protein, besinsel lif açısından da oldukça zengindir.

 Menengiç kahvesinin hiç bilmediğiniz faydaları..

* Öksürüğü keser. * Balgam söktürür. * Nefes açıcıdır. * Nefes darlığına iyi gelir. * Antiseptik özelligi vardır. * Göğsü yumuşatır. * Solunum yollarına faydası vardır. * Ayak terlemelerini önler. * Yaraları tedavi eder. * Böbrek kumlarının dökülmesine yardımcı olur. * Ses tellerine iyi gelir. * Mide ağrılarını dindirir. * Kalp yetmezliği riskini azaltır. * Afrodizyak (Cinsel gücü artırıcı) etkisi vardır. * Kalp ve damar sertliğini önlemeye yardımcı olur.

Menengiç kahvesi nasıl yapılır?

Menengiç kahvesi için gereken malzemeler (1 kişilik)
1 kahve fincanı süt 1 çay kaşığının ucuyla kahve Arzuya ve ağız tadına göre şeker  Eğer büyük çay fincanı kullanırsanız 1 çay kaşığı kahve ekleyebilirsiniz.

Yapılışına gelince  aynı sütlü kahve yapar gibi sütü cezveye alıyoruz kahveyi ve şekeri ekliyoruz karıştırarak pişiriyoruz. Pişen kahveyi fincana koyarak servis yapıyoruz.

Not: Kahve kavanozunu açtığınızda üstte sıvı ve yağlı bir kısım göreceksiniz alt kısımda daha sert telve şeklinde tortulu bir kısım mevcut karıştırırsanız iyi olur.