Ana SayfaSağlıkLimon, böbrek taşı riskini düşürüyor!

Limon, böbrek taşı riskini düşürüyor!

İçerikleri

Ülkemizde önemli sağlık problemleri arasında yer alan böbrek taşına her 10 yetişkinden birinde rastlanmaktadır. Ayrıca böbrek taşı rahatsızlığının dünyada en fazla yaygınlaşan sağlık sorunları arasında olduğu bilinmektedir. Yine böbrek taşı tanısı en sık yaz mevsiminde konulmaktadır. Bunda sıcak ve nemin vücutta sıvı kaybını artırmasında önemli etkisi vardır. Kaybedilen bu sıvının yerine konulmaması ise böbreklerde taş oluşumunu tetikliyor.

Limon Böbrek Taşı Oluşumunu Engelliyor

Limonun içeriğinde bol miktarda bulunan sitrat, böbreklerde taş oluşumu riskini ciddi şekilde düşürmektedir. Günde asgari iki litre su içmek kesinlikle ihmal edilmemelidir. Böbrek taşlarının önemli bir kısmında mevcut olan kalsiyumun böbreklerden atılımının artmasında ve böbrek taşı oluşumunun tetiklenmesinde baş rolü tuz üstlenmektedir. Bu nedenle tuz tüketiminin kesinlikle kısıtlanması gerekir. Günlük asgari 45 dakika düzenli ve tempolu yürüyüş böbrek taşı oluşumunu engellemektedir. Hayvansal ağırlıklı alınan proteinler, taş oluşumu riskini ciddi olarak artırdığından dolayı sebze ağırlıklı baslenmeye özen göstermek gerekiyor. Yaz mevsiminde bol tüketilen karpuz ve kavun gibi meyvelerin içeriğinin tamamına yakını su olsa da içeriğinde barındırdıkları fruktoz taş oluşumunu ciddi şekilde tetikler.

Bal ve Sarımsak Karışımı Varis Oluşumunu Engelliyor

Varis oluşumu da günümüzün ciddi sağlık problemleri arasında yer almaktadır. Kanın pıhtılaşmasını engelleyerek varis oluşumunun önüne geçen sarımsak ve bal, bir hafta düzenli şekilde yenmelidir. Ayrıca kan akışını dengelediği gibi kalp rahatsızlıklarında riski düşürüyor. Sürekli öksürüğü olanlar içinde sarımsak ve bal doğal bir tedavi yöntemidir.

Marul Kötü Kolesterolü Önlüyor

Kötü kolesterolü düşürdüğünden damar tıkanıklığını engelleyen marulu sık tüketmeyi ihmal etmemek gerekiyor. Kalp sağlığında çok önemli etkisi olan arter damarların duvarlarını koruyucu etkisi vardır. Kalp krizi ve felcin engellenmesinde en faydalı besin maruldur.

Kireçlenme İçin Jöleli Gıdalar Tüketilmeli

Kireçlenmeyi çok önemli bir rahatsızlık olarak görmesek de tedavisi zamanında yapılmazsa ciddi sağlık problemlerine yol açmaktadır. Kireçlenme rahatsızlığına genellikle 40 yaş ve üstü kişilerde rastlanmaktadır. Kireçlenmenin yol açtığı sağlık problemleri ise eklem bölgelerinde şiddetli ağrı, eklem bölgesinden gelen ‘çıtırtı’ veya ‘tıkırtı’ türünden sesler, diz ve dirsek bölgelerinin şişmesi, bacağı bacak üstüne zorlanarak atma, obezitedir. Kireçlenme rahatsızlığı olanlar, jöleli gıdaları bol tüketmelidir. Özellikle paça çorbası ihmal edilmemelidir. Ayrıca düzenli yürüyüş, aşırı ve ani hareket yapmamak, yavaş hareket etmek, aşırı kilolardan kurtulmak ve ağrı hissedilmeyecek egzersizler yapılması şikayetleri azaltır.

Diyabet İçin Defne Yaprağı

Diyabet rahatsızlığı olanlar ile kalp-damar rahatsızlığı olanlar, beş adet defne yaprağını bir bardak suda kaynattıktan sonra sabahları aç karnına içerlerse glukoz ve kolesterol seviyeleri düşecektir.

Tansiyon Düşüklüğüne Kavun

Tansiyon düştüğü zaman derhal kavun yenmelidir. Cildi beslediğinden dolayı saç derisinde bulunan hücrelerin deforme olmasının önüne geçtiği gibi saç dökülmesine şifadır. Kadınların düzenli adet geçirmesi için önemli bir besindir.

Kayısı Cinsel İsteği Artırıyor

Kayısının içeriğinde bol miktarda potasyum ve A vitamini vardır. Cinsel isteği o kadar artırır ki adeta doğal bir viegradır. Sperm kalitesini çok yükseltmektedir. Kalp-damar rahatsızlıklarını engellediği gibi kanserle savaşmaktadır. Göz sağlığı için çok faydalı bir besindir. Karaciğer yetmezliğinde riski asgariye indirir.