Ana SayfaSağlıkŞifalı BitkilerKuru Üzüm Nelere İyi Gelir?

Kuru Üzüm Nelere İyi Gelir?

Taze üzüm, kuru üzüm ve üzüm çekirdeğinin faydaları hakkında harika bir araştırma. bu yazıyı okuduktan sonra yanınızdan kuru üzümü, evinizde taze üzümü ve çekirdeğini eksik etmeyeceksiniz.

İçerikleri

Saglikhaberleri.com – Kuru üzümün sağlıklı kemik gelişimi ve kemik minerilizasyonunun oluşmasını sağlayan bor içerdiğini dile getiren Uzman Diyetisyen Şefika Aydın Selçuk, “Bor madeni kimyasal bir element olup kalsiyum, fosfor ve magnezyumun metabolizmasına katkı sağlar ve sağlıklı kemik gelişimi ve beyin fonksiyonları için önemli bir element görevi üstlenmektedir.

İçerdiği tartarik asit sayesinde minerallerin emilimine yardımcıdır. Yine kolon sağlığı ve emilim mekanizmasında bağırsaklar üzerinde bu asit yardımcıdır. İçerdiği flavanoller sayesinde kanserin tedavisinde anti inflamatuar etki göstererir. Özellikle göze bağlı gelişen nörolojik disfonksiyon bozukluklarında tedavi edici olduğu görülmüştür. İçerdiği flavanoidler antioksidan özellikleri nedeni ile oksidatif stresin oluşmasını önlerler. Fitoöstrojen içerikleri sayesinde osteoporoz olan hastalarda iyileştirici etkileri vardır. Menapoz şikayetlerini azaltıcı fayda göstermektedir. İçerdiği triterpenler diş eti hastalıklarında iyileştirici etki sağlarlar.

Tatlı besinlere alternatif olarak önerilebilecek bir kuru meyvedir. Yine tatlı yapımında şeker eklenmeden sadece kuru üzüm ile yapılan kurabiye ve kekler oldukça tatlı tadı hissettirebilmektedir. Bu sayede daha düşük kalori alınmış olur ve diyabetik tatlılarda kullanılabilir.” i demir minerali ile ülkemizde çok sık görülen anemi için tedavide ve oluşmasını engelleme de vazgeçilmez bir besindir. Enerji verirler. İçerdiği yüzde 70 fruktoz şekerinden dolayı karbonhidrat miktarı nedeni ile özellikle gebelik, emziklilik dönemde, çocukluk ve büyüme çağı dönemlerinde artan enerji ihtiyacını karşılamada sağlıklı bir besin alternatifidir. 100g 1 çay bardağı kuru üzüm yaklaşık 325 kalori enerji vermektedir” dedi.

Kuru üzümün faydaları :

1-Kuru üzüm tamir karaciğer dostudur vücudumuzda kan oranını artırır.
2-Kuru üzümün keklik eşiğinde yerseniz şişmanlatıcı özelliği vardır
3-Kuru üzüm vücutta bunların birçok sert tümörleri eriterek yok eder.
4-Unutkanlar primleri gelen kuru üzüm, hafızayı yüksek oranda güçlendirir
5-Kuru üzüm sarılık hastalığına faydalıdır
6-Öksürüğü keser. Anason ile kaynatılır, badem yağı ile içilir.
7-Çıbanları patlatır, iyileştirir. İç yağı ile merhem yapılıp uygulanır.
8-Üzüm çekirdekleri selülit tedavisinde kullanılır.
9-Üzüm ürünlerindeki demir, kalsiyum ve potasyum minerallerinin, kemik gelişimi yanında kansızlığı, halsizliği, zayıflığı ve ishali tedavi edici özelliği bulunmaktadır.
10-Kilo almak isteyen de rejim yapmak isteyen de üzüm yemelidir çünkü enerji verir.
11-Protein ve karbonhidrat kaynağıdırA,B1,B2,B6, C vitaminleri ile fosfat, kalsiyum, demir, fosforik asit, organik asitler, formik asit minerallerini içerir.
12-Günlük kalsiyumun 1/5’ini ve demirin ise 1/3’ünü karşılar.