26 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaSağlıkKurban bayramında sağlığınızı riske atmayın!

Kurban bayramında sağlığınızı riske atmayın!

İçerikleri

Kurban Bayramı’nda sağlığı tehdit eden en ciddi hususların başında aşırı et tüketimi gelmektedir. Kurban Bayramı’nda sık karşılaşılan sağlık sorunları ise ödem birikimi, yüksek tansiyon, kalp ve mide rahatsızlıklarıdır. Kurban Bayramı’nda et tüketimine dikkat etmesi gerekenler ise şeker hastaları, hipertansiyonu olanlar, kalp-damar ve mide rahatsızlığı olanlardır. Vücudun, eti rahat bir şekilde sindirmesi için etin bir gün dinlendirilerek yenilmesi çok önemlidir. Kronik rahatsızlığı bulunanlar, bayramı keyifli geçirmek istiyorlarsa sakatat türlerini kesinlikle tüketmemelidir.

Güçlü Bir Hafıza İçin Balık

Güçlü bir hafıza için hafızayı kuvvetlendiren besinleri tüketmeye özen göstermek gerekiyor. Balığın içeriğindeki Omega-3 beyin hücrelerini kuvvetlendirdiğinden dolayı Alzheimer riskini düşürüyor. Uzmanlar, haftada 2 defa balık yenmesini tavsiye ediyor. Beyin hücrelerini geliştiren ve nörolojik rahatsızlıkları engelleyen yumurtayı tüketmek ihmal edilmemelidir. Hafıza, algı ve öğrenme kabiliyeti üzerinde en etkili besinlerden biriside cevizdir. Kalsiyum açısından oldukça zengin olan yoğurdu kuvvetli bir hafıza için günlük bir kase tüketmek gerekiyor. Beyin sağlığı ve düşük Alzheimer riski için yer fıstığının kesinlikle tüketmek gerekir.

Bağışıklık Sistemini Kuvvetlendirmek İçin;

Dış ortamda sayılamayacak kadar tehlike sağlığımızı tehdit etmektedir. Bu tehditlerden korunabilmek için ise bağışıklık sistemini kuvvetli olması gerekir. Güçlü bir bağışıklık sistemi için şeker, protein ve yağı dengeli bir şekilde almak önemlidir. A, E, C ve B vitaminleri kuvvetli bir bağışıklık sisteminin vazgeçilmezidir. Yumurta, süt ürünleri, balık, balık yağı, turunçgiller, kiraz ve kavunda bu vitaminler bol miktarda bulunur. Güçlü bir bağışıklık sistemi için düzenli uyku kadar kaliteli uyumakta önemlidir. Ayrıca günlük 2-2,5 litre su kesinlikle içilmelidir. Haftanın üç günü egzersiz yapılması ve hijyen kurallarına dikkat edilmesi de güçlü bir bağışıklık sistemimi vazgeçilmezleridir.

Tarçını Mutfağınızdan Eksik Etmeyin

Baharatlar içerisinde en şifalı olanlardan biri tarçının içeriğindeki kalsiyum, kemikleri kuvvetlendirir. Tansiyonu ve kolesterolü düşüren tarçın, kalp rahatsızlıkları ile savaşta önemli kozlardandır. Parkinson ve Alzheimer riskini asgariye indirir. Yaşlanmayı geciktirir. Kan şekerini dengede tuttuğu gibi kuvvetli bağırsaklar için mutlaka tüketilmelidir.

Kemik Sağlığı İçin Dondurma

Yaz sıcaklarında serinlemek için bolca tüketilen dondurmanın içeriğindeki vitamin ve mineraller, kemik sağlığı için oldukça faydalıdır. Kolon kanserine karşı önemli bir zırhtır. Tansiyonu dengede tutmaktadır. Tam bir enerji ve mutluluk kaynağıdır. Her türlü kanserle mücadele etmektedir. Böbrekleri sistemli çalıştırır.

Cinsel Yaşamı Renklendirmek İçin Fındık

Aşk yaşamına kattığı renkle tanınan fındık, daha fazla cinsel kuvvet için tüketilse de vücuda verdiği enerji ile zihinsel ve bedensel yorgunluğun giderilmesinde önemli bir besindir. Kan basıncını dengede tutmaktadır. Kalp rahatsızlıklarında riski asgariye indirir. Romatizmal rahatsızlıklar, kemik ve eklemler için çok yararlıdır. Kan şekerinin kontrolünde önemlidir. Bağırsakları yumuşattığından dolayı kabızlığın şifasıdır. Kanser riskini en asgariye indirir. Potasyum bakımından çok zengin olduğundan sinir sistemine faydalıdır. Yaşlanmayı geciktirdiği gibi erken cilt kırışıklığını önler. Katarakta karşı bir zırhtır. Göz sağlığı içinde oldukça faydalıdır.

Ispanak Tüketmeye Özen Gösterin

Kemiklere kuvvet veren ıspanak, kuvvetli bağışıklık sistemi içinde tüketilmelidir. Anemi rahatsızlığını engellediği gibi kalbe çok faydalıdır. Diş etlerindeki sorunlara şifadır. Migren ağrısının dinmesinde çok etkilidir. Mide ve bağırsak sağlığı için önemli bir besindir.

Maydanoz Kanserle Savaşıyor

Sağlıklı bir cilt için vazgeçilmez olan maydanoz, kanserle savaşmaktadır. Diyabete karşı koruyucu etkisi olduğu gibi kan şekerinin düşmesinde etkindir. Böbrek taşı ve mide bulantısı sorunu yaşayanların mutlaka tüketmesi gereken bir besindir. Kuvvetli dişler için maydanoz bire birdir.

Magnezyum Deposu Kabak Çekirdeği

Kabak çekirdeğinin içeriğinde bol miktarda magnezyum ve çinko vardır. Sağlıklı bir beyin ve kuvvetli bir hafıza için mutlaka tüketilmelidir. Kalp ritmini düzene sokar. Kuvvetli bir karaciğer, güçlü saçlar ve kilo vermek için çok önemli bir besindir.

Öksürük İçin Karabiber

Öksürük şikayeti olanlar, öksürüğü kesen karabiberi yemeklerde mutlaka tüketmelidir. Halsizlik ve yorgunluğa çok iyi gelir. Sindirimi kolaylaştırdığından dolayı kilo verdirir. Kanserli hücrelerin küçülmesinde ve akciğerin temizlenmesinde çok etkisi vardır.