19 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaSağlıkŞifalı BitkilerKulağınıza bu yağdan bir damla damlatın! Olanlara şaşıracaksınız!

Kulağınıza bu yağdan bir damla damlatın! Olanlara şaşıracaksınız!

İçerikleri

Zeytinyağının sağlığımıza iyi geldiğini bildiğimiz için her gün onu yemeklerimizde ve salatalarımızda kullanmaya çalışırız. Ancak zeytinyağının sadece yemek için kullanıldığını söylemek yanlış. Çünkü zeytinyağı yemeklerin, sosların ve salataların yanı sıra çeşitli cilt rahatsızlıklarını ve hastalıkları tedavi etmek için de yaygın olarak kullanılmaktadır. Bu nedenle zeytinyağını evde çeşitli rahatsızlıklarda nasıl kurtulacağınızı öğrenmek için okumaya devam edin.

Zeytinyağının Pek Bilinmeyen Faydaları

Zeytinyağının pek bilinmeyen kullanım alanlarını sizler için derledik. İşte kepek probleminden sivilcelere, kabızlıktan kolesterole kadar zeytinyağının pek bilinmeyen faydaları;

Kulak ağrısına iyi gelir

Zeytinyağı, kulak ağrısında hızlı bir rahatlama sağlayabilir. Kayganlaştırıcı görevi görür ve kulak enfeksiyonundan kurtulmaya yardımcı olur. Zeytinyağı, kulaklarınızdaki çınlama hissini durdurmak için de faydalı olabilir.  Ayrıca kuru kulak kirini gidermeye yardımcı olur.

Kulak kanalına 3-4 damla ılık zeytinyağı damlatın. Alternatif olarak, yağa bir pamuklu çubuk batırabilir ve sıkıca kulağınıza yerleştirebilirsiniz. Hardal yağını da aynı şekilde kullanabilirsiniz.

Kuru cilt için tedavi edicidir

Sağlıklı bir cilde sahip olmak istiyorsanız pahalı nemlendirici yağları atın ve kaliteli zeytinyağını tercih edin. Zeytinyağı, cildinizi bir çocuğunki kadar yumuşak ve ipeksi yapacaktır. Zeytinyağı özellikle dirsek ve dizlerdeki kuru ciltler için en iyi nemlendiricidir.

Kepeği yok eder

Kepekten kurtulmak için saçınıza haftada bir kez zeytinyağlı maske uygulayın. Yağı kafa derinize uygulayın ve ellerinizle daireler şeklinde masaj yapın. 30 dakika sonra yağı kendi şampuanınızla yıkayın.

Sivilceleri kurutur

Zeytinyağının sivilceleri iyileştirebileceğini duyduğunuzda şaşırdınız mı? Sonuçları gerçekten deneyimlemek istiyorsanız, aşağıdaki ipuçlarını uygulayın. Gözenekleri temizlemek ve cildi nemlendirmek için 3 yemek kaşığı zeytinyağına 4 yemek kaşığı tuz dökerek karıştırın. Bu maskenin haftada 2-3 kez kullanılması tavsiye edilir.

Horlamaya iyi gelir

Boğazı rahatlatmak ve horlamayı önlemek için yatmadan önce bir çorba kaşığı zeytinyağı için. Ayrıca soğuk algınlığınız olduğunda boğaz ağrılarına da iyi gelecektir.

Diş ağrısını hafifletir

Ağız hijyeninizi sağlamak ve diş ağrılarını gidermek için her sabah 1-2 yemek kaşığı zeytinyağını yaklaşık 20 dakika ağzınıza bekletin. Diş ağrısını hafifletir, dişleri beyazlatır ve diş eti iltihabını önler.

Bebek bezi alerjileri için kullanılır

Bebeğinizin bez alerjisi varsa 2 yemek kaşığı zeytinyağını 1 yemek kaşığı suyla karıştırın ve etkilenen bölgeye uygulayın. Bu, kızarıklığı azaltacak ve kaşıntıyı hafifletecektir.

Safra kesesi taşlarını önler

Safra taşları çok ağrılıdır ve zeytinyağı kullanımı safra taşı riskini azaltır. Zeytinyağı antioksidanlar açısından zengin olduğu için kan kolesterol seviyelerini düşürür.

Kalp sağlığına yardımcı olur

Yüksek oleik asit içeriği kötü kolesterolü düzenler ve bu nedenle arteriyel tromboz (kan pıhtısı) ve kalp krizi riskini azaltmada çok iyidir .

Kan basıncını düşürür

Başka hiçbir şeyi değiştirmeden diyetinize sızma zeytinyağı eklemek kan basıncını düşürür .

Ruh sağlığını iyileştirir

Demans ve Alzheimer’ın bilinen bazı semptomlarının oluşumunu azaltır.

Depresyonla savaşır

Sızma zeytinyağında bulunan sağlıklı yağları içeren bir diyet, depresyon riskini azaltır.

Kalsiyum kaybını azaltır

Sağlıklı kemik oluşumuna yardımcı olur. Sızma zeytinyağı yönünden zengin bir diyet uygulayan erkeklerde yüksek osteokalsin seviyeleri tespit edilmiştir.

Kanser riskini azaltır

Araştırmalar, sızma zeytinyağının meme ve kolorektum kanseri hücrelerinin büyümesini engelleyebileceğini göstermektedir.

Sindirimi kolaylaştırır

Peptit içeriği sindirime yardımcı olur ve sindirim sisteminin besinleri daha iyi emmesini sağlar

Tip 2 diyabetin kontrolüne yardımcı olur

Çünkü zeytinyağı kan şekerini ve kolesterolü düşürerek tip 2 diyabetin kontrolüne yardımcı olur.

Zeytinyağının Bilimsel Olarak Kanıtlanmış Faydaları

Zeytinyağının mucizevi faydaları manşetlere taşınıyor ancak daha az bilinenleri etkileyici bir yardımcı oyuncu kadrosu oluşturuyor. İşte hepsi araştırma ve çalışmalarla kanıtlanmış zeytinyağının 5 faydası;

Sızma Zeytinyağı, zeytin ağacının hiçbir katkı maddesi içermeyen saf meyve suyu olduğu için % 100 doğaldır. Sağlığımız için savaşan antioksidanlar ve diğer önemli maddelerle doludur.

Binlerce yıldır zeytinyağı pek çok tedavi ve sağlıklı bir vücudu desteklemek için kullanılmıştır. Eski Yunanlılar zeytinyağını sadece yemek pişirmek için değil, aynı zamanda sabun, parfüm, ilaç ve yağlama olarak da kullanıyorlardı. Bazı kültürlerde zeytinyağlı ev ilaçları cilt ve saç hastalıkları için yaygın olarak uygulanmaktadır.

Bilim adamları bu eski geleneklerin her birini sırayla incelerken, çoğunun bilimde sağlam bir temele sahip olduğu kanıtlandı. Bu sadece atalarımızın bize anlattıklarını, nesiller boyunca aktardıklarını pekiştiriyor.

Sızma zeytinyağı, daha az bilinen bu sağlık yararlarının çoğu için eski zamanlardan beri mükemmel bir üne sahiptir:

1- Zeytinyağı kabızlığa iyi gelir

Zeytinyağı yumuşatıcı bir müshil görevi görür. Yumuşatıcılar dışkıya su çekerek çalışır ve dışkının geçişini kolaylaştırır.

Zeytinyağı, emülsiyon oluşumunu destekler. Bu, normalde birbirini çözmeyen veya emmeyen maddelerle bir maddenin diğerindeki çok ince bir karışımıdır. Kabızlığı hafifletmeye çalışan emülsiyon, dışkı ile su ve lipitlerin bir karışımıdır. Sonuç, bağırsaklardan daha kolay geçen daha yumuşak bir dışkıdır.

2- Adet kramplarının ağrılarını zeytinyağı ile giderin

Son zamanlarda yapılan bir araştırma, sızma zeytinyağının, adet dönemlerinde yaşanan mide kramplarının ağrısını hafifletmede Ibuprofen’den daha etkili olduğunu gösterdi. Birincil dismenore olarak da bilinen semptomlar en çok 30 yaşın altındaki kadınlarda görülür.

Çalışma, adet döngüsünün başlamasından iki hafta önce başlayarak günde 25 cc sızma zeytinyağı almanın etkisini ölçtü. Sonuçlar gıda takviyesi olarak önerilmesine neden oldu.

3- Zeytinyağı mide ülseri ile savaşır ve önlenmesine yardımcı olur

Büyükanne ve büyükbabalarımız zeytinyağının bu özelliğini yıllar önce keşfetmişler ve buna “mideyi yağlamak” deyimini kullanmışlardır.

Günümüzde bilim adamları midede bakteri oluşumunu araştırdılar. Ülserlerin H. pylori adlı bir bakteriden kaynaklandığına inanılıyor ve bazı bakteriler de antibiyotiklere karşı dirençli olduğu tespit edildi.

Sızma zeytinyağı, anti bakteriyel etkiye sahip fenolik bileşikler içerir ve en önemlisi, zararlı bakterilere karşı yardımcı olmak için midede saatlerce stabil kalır.

4- Zeytinyağı, sağlıklı bebekler için hamilelikte iyidir

Bir araştırmada, yaşamlarının ilk yılında yeni doğan çocuklar üzerinde testler yaparak hamile anneler için zeytinyağı diyetinin faydalarını inceledi.

Sonuçlar, zeytinyağının annelerin beslenmesindeki olumlu etkileri nedeniyle hırıltılı solunum (solunum problemleri) insidansının azaldığını ortaya koydu.

Sonuç olarak;

En şifalı yiyeceklerden çok azı Sızma Zeytinyağı kadar gerçek sağlık yararına sahiptir. Akdeniz Havzası çevresindeki sağlıklı nüfusun, iyi yaşama katkısının kanıtıdır. Bu kadar lezzetli bir şeyin sizin için gerçekten iyi olması nadirdir. Hem yemek pişirmek hem de yemek yemek için bugün haftalık alışveriş listenize sağlıklı natürel sızma zeytinyağı ekleyin.

Kulağınıza bu yağdan bir damla damlatın! Olanlara şaşıracaksınız!