24 Nisan 2024 Çarşamba
Ana SayfaHaberlerKoronavirüsü 98 yaşında yenmeyi başardı

Koronavirüsü 98 yaşında yenmeyi başardı

İçerikleri

Trabzon merkezde yaşayan oğlunu ziyarete geldikten sonra ateş, baş ağrısı, iştahsızlık ve nefes darlığı şikayetleri yaşayan Bedriye nine, Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne müracaat etti. Kendisinde görülen koronavirüs belirtilerinden dolayı test yapılan Bedriye ninenin test sonucu pozitif çıkınca hastanede 12 gün tedavi gördü. Bedriye ninenin oğlu Halis Saka ve ailesine yapılan koronavirüs testi negatif çıksa da yakın temaslı oldukları için 14 gün karantina altına alındılar.

Böyle Rahatsızlık Görmedim

Tedavi olduktan sonra sağlığına tekrar kavuşan ve hastaneden taburcu olan 8 çocuk annesi Bedriye nine, “Ben, hayatım boyunca böyle bir hastalık geçirmedim. Koronavirüs gerçekten çok farklı bir rahatsızlık. Baş dönmesi, mide bulantısı, iştahsızlık beni perişan etti. Yemek yiyemediğim için neredeyse açlıktan ölecektim. Buna rağmen midem hiçbir şey kabul etmiyordu. Nefes alırken çok zorlanıyordum. Bir asra yaklaşan ömrüm boyunca çok hastalık gördüm. Ama böyle bir şey hiç görmedim. Hastanede tedavi olurken makineye bağlandım. Gerçekten çok zor günlerdi. Ama sağlık personeli bana çok iyi baktı ve iyileştim. Rabbim, tüm sağlık personelinden razı olsun. Rabbim, devlete ve millete zeval vermesin. Vatandaşlara tavsiyem yemekten önce ve sonra ellerin mutlaka yıkasınlar. El temizliği çok önemli. Maskeyi mutlaka taksınlar. Sosyal mesafeyi kesinlikle ihlal etmesinler.” dedi.

Cumhurbaşkanını Görmek İstiyorum

Hayattaki en büyük dileğinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ı görmek olduğunu söyleyen Bedriye nine, “Cumhurbaşkanını çocuklarım kadar seviyorum. Rabbim, ona hayırlı ömür versin, hayırlı günleri olsun. Kazadan, beladan ve iftiradan uzak eylesin. Rabbim, işini rast getirsin.” ifadelerine yer verdi.

Bu Hastalık İnsanları Birbirinden Ayırıyor

Annesinin hastanedeki tedavi sürecinin 12 gün sürdüğünü ve sağlık durumunun şimdilik iyi olduğunu ifade eden Halis Saka, “Koronavirüs enfekte olmadan evvel nasıl bir hastalık olduğunu bilmiyorduk. Tedavi süreci çok zor ve çok kötü bir hastalıkmış. İnsanı en yakınından dahi ayrı düşürüyor. Annemin tedavi sürecinde bizde evde 14 gün boyunca karantinada kaldık. Kendimizi psikolojimiz bozulacak kadar kötü hissediyorduk. Neredeyse psikolojik sağlımızdan olacaktık. Hijyene, sosyal mesafeye ve maske kuralına uyarak eldeki sağlığın kıymetini bilmek gerekiyor. Koronavirüs enfekte olmaması için tüm kurallara harfiyen uyulması lazım. Esas önceliğimiz koronavirüse yakalanmamak olmalı.” şeklinde konuştu.

Annemin Gerçek Yaşı 103

Annesinin kimlik belgesinde doğum tarihinin 1922 olarak yazılı olduğunu, ancak annesinin gerçekte 103 yaşında olduğunu söyleyen Halis Saka, “Anneme koronavirüs enfekte olduğunu öğrenince yaşından dolayı çok endişelendik. Annemin koronavirüse yakalanmasına tüm aile fertleri çok üzüldü. Hastanede tedavi süreci devam ederken bazen haber alamadık. Konuştuğu zaman sesi çok az çıkıyordu ve nefes darlığı yaşıyordu. O anlarda hissettiklerimizi anlatacak kelime yok. Vatandaşlarımız sadece kendileri için değil, başkalarının sağlığı içinde kurallara riayet etmelidir. Annemin tedavi sürecinde gösterdikleri ilgi nedeniyle İl Sağlık Müdürüne, hastane başhekimine ve yardımcılarına, doktorlarımıza, hemşirelerimize ve sağlık personelimize çok teşekkür ediyorum.” dedi.