28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaHaberlerKoronavirüsten korunmada yeni tedbir: Diş fırçalamak!

Koronavirüsten korunmada yeni tedbir: Diş fırçalamak!

İçerikleri

Ellerin yıkanarak hijyenik hale gelmesi için tavsiye edilen kimyasalların aynısının diş macunlarının içeriğinde de olduğunu söyleyen Diş Hekimi Prof. Addy, virüsün vücuda ağızdan enfekte olması halinde diş macunlarının virüsü öldürebileceğini iddia etti.

Diş Macunu Virüsün Yayılımını Önler

Diş macununun ağız içerisindeki viral yükü azalttığını ve bu sayede virüsün vücuttaki yayılımını engellediğini ifade eden Diş Hekimi Prof. Martin Addy, “Diş macunu ağız içerisinde üç ila beş saat arasında etkili olabilmektedir. Bu sayede de tükürüğün viral yükü ya da ağıza giren virüslerin yol açtığı enfeksiyon azalmaktadır. Tüm bunlar göz önünde bulundurulduğu zaman dışarıya çıkmadan evvel dişlerin fırçalanması virüsten korunmada önemli bir avantaj sağlamaktadır. Yüze maske takılması ve ellerin yıkanması kadar diş fırçalamakta teşvik edilerek virüse karşı korunma sağlanmalıdır.” dedi.

Maruz Kalınan Virüsün Miktarı Önemli

Oxford Covid-19 Kanıt Hizmeti Ekibi (Oxford Covid-19 Evidence Service Team) üyeleri tarafından daha evvel yapılan bir çalışmadan elde edilen sonuçlara göre vücuda enfekte olan virüsün miktarı çok büyük önem taşımaktadır. Çünkü vücut ne kadar az virüse maruz kalırsa hastalık o kadar az şiddetli geçiriliyor.

Covid-19 virüsünün ortaya çıktığı ilk günlerde araştırmacılar tarafından yapılan açıklamalarda da bir vakanın koronavirüsü ne kadar yayabileceğinin vücuda ilk aşamada enfekte olan virüs miktarıyla ilişkili olduğu bilgisine yer verilmişti.