26 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaHaberlerKoronavirüslü kadın sahilde yakalandı

Koronavirüslü kadın sahilde yakalandı

İçerikleri

Antalya’da yaşanan olayda, koronavirüs enfekte olan ve evinde karantinada olması gereken kadın, yanına 6 yaşındaki kız çocuğunu alarak Konyaaltı sahiline gitti. Kadının ağladığını fark eden sahildeki vatandaşlar, durumu polis ekiplerine ihbar etti. Polis ekiplerinin olay yerine gelmesiyle birlikte yapılan kontrolde adının D.M. olduğu öğrenilen kadının, yeni tip koronavirüse yakalandığı ve karantina tedbirleri kapsamında evde olması gerektiği tespit edildi. Gelişen bu durum üzerine derhal çevre güvenliği alan polis ekipleri, 112 Acil Servis ekipleriyle irtibata geçerek yardım talep etti. Olay yerine geldikten sonra koruyucu tulum giyen, maske ve gözlük takarak gerekli önlemleri alan sağlık görevlileri kadının ve çocuğunun yanına gitti.

Hastaneye Kaldırıldı

Sağlık görevlileri tarafından zor ikna edilen kadın, çocuğuyla beraber hastaneye götürüldü. Karantina kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle hakkında adli işlem başlatılan D.M. adlı kadına, 3 bin 150 TL idari para cezası kesildiği öğrenildi.

D.M. isimli kadının sağlık görevlileri tarafından ikna edilme sürecinde polis ekipleri tarafından gerekli çevre güvenliği alınmasına rağmen yaşananlara aldırmayan bazı vatandaşların, plajda güneşlenmeye ve denize girmeye devam etmesi gözlerden kaçmadı.

Gülmesi Bitince Ağladı

Sahilde yaşananlara tanık olan Volkan Yılmaz, “Kadın, sahile elinde bir bavulla geldi. Daha sonra eşyalarını bavuldan çıkardı. Sonrada ‘ölmek istemiyorum’ diye bağırdı. Kadın, sahile ilk geldiğinde gülüyordu. Gülmesi bittikten sonra bağırarak ağladı. Daha sonrada alkışlamaya başladı.” dedi.