22 Nisan 2024 Pazartesi
Ana SayfaHaberlerKoronavirüs aşısından sonra ağrı kesici içilir mi?

Koronavirüs aşısından sonra ağrı kesici içilir mi?

İçerikleri

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Savaşçı, penisiline karşı alerjisi olanların Covid-19 virüsü aşısı olup olamayacağı ile ilgili önemli açıklamalarda bulunurken, Covid-19 aşısı vurulduktan sonra ağrı kesici içilip içilmeyeceği hakkında da vatandaşların kafasını meşgul eden soruları yanıtladı.

Penisilin Alerjisi Olanlar Covid-19 Aşısı Yaptırabilir mi?

Penisiline karşı alerjisi olanların aşı yaptırıp yaptıramayacağı hakkında önemli bilgiler paylaşan Doç. Dr. Savaşçı, “Penisiline karşı alerjisi bulunanlar, Covid-19 aşısını hiçbir şüpheye mahal vermeyecek şekilde gönül rahatlığıyla yaptırmalıdırlar. Hamileler ise hamileliğin ilk 3 ayının ardından Covid-19 virüsü aşılarını vurdurabilirler. Yine emziren annelerinde Covid-19 virüsü aşısını yaptırmalarında bir sakınca yoktur. Halkımız Covid-19 virüsü aşılarını güvenerek yaptırmalıdır. Aşının yapılmasının ardından banyo yapılmasında da bir sakınca bulunmamaktadır.” dedi.

Covid-19 Aşısından Sonra Ağrı Kesici İçilir mi?

Vatandaşların Covid-19 virüsü aşısından sonra ağrı kesici içilip içilemeyeceği ile ilgili çok fazla araştırma yaptığına da değinen Doç. Dr. Savaşçı, “Ağrı kesici ilaçların aşırı miktarda alınmadığı takdirde sağlığa herhangi bir olumsuz etkisi bulunmamaktadır. Ağrı kesici ilaç alımı çok fazla abartılırsa vücutta antikor oluşumuna olumsuz etki edebilmektedir. Bu nedenle de Covid-19 virüsü aşısından sonraki ilk üç gün içerisinde çok zorunlu kalmadıkça ağrı kesici almamaya çok dikkat edilmelidir.

Aşıdan sonra çok şiddetli baş ağrısı ya da kas ağrısı varsa fazla abartmamak koşuluyla ağrı kesici ilaç alınmasında herhangi bir sakınca yoktur. Covid-19 virüsü aşılarının yan etkileri arasında kol ve kaslarda ağrı, mide bulantısı ve hafif derecede grip yer almaktadır. Covid-19 aşısı vurulduktan sonra herkes kendi doktoru gibi tedbirli davrandığı takdirde herhangi bir sıkıntı yaşanacağını düşünmüyorum.” ifadelerine yer verdi.