26 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaSağlıkKonsantrasyon eksikliği neden olur? Konsantrasyonu arttıran egzersizler

Konsantrasyon eksikliği neden olur? Konsantrasyonu arttıran egzersizler

İçerikleri

Modern insanın en büyük rahatsızlıklarından biri de pek dikkat edilmeyen konsantrasyon eksikliği rahatsızlığıdır. Konsantrasyon, kişinin performansı ile çok yakından ilgilidir. Yani bir işe olaya konsantre olamadığınızda o işi yapmak için gerekli performans ve enerjiyi de üretemezsiniz. Bu açıdan konsantrasyon eksikliği önemlidir. Odaklanma eksikliği ya da konsantrasyon eksikliği tedavisi için iyi bir stres yönetimi stratejisi geliştirmek gerekir. Stresi yönetmeyi bilen insanlarda yüksek performans ve başarı kaçınılmazdır. Stresin bu güne kadar fayda sağladığı tek bir insan yoktur. O halde stres neden tüm dünyada yoğun olarak hissediliyor? İnsanlar bazı şeylerin farkındalığını kazanamadıkları için bu durum böyledir.

Sevdiğiniz İşi Yapın

Sevmediğiniz bir işi yapmaya zorlandığınızda, dikkatiniz de minimum seviyede olur. Sevmediğiniz bir işte başarı olma şansınız çok azdır. İşini severek yapan insanlar, o işin zirvesine çıkarlar. Yine istatistiklere ve tarihte başarı öykülerine baktığımızda, işini bir eğlence aracı olarak gören insanların en başarılı insanlar oldukları ortaya çıkarılmıştır. Onlar iş bitimi için dakika saymazlar. İşe yeni başladıkları hissi ile saatlerce işe yoğunlaşabilirler. O işi sevmeleri nedeni ile, hep yeni çözümler ve pratik uygulamalar üreterek, diğerlerinden daha hızlı ve verimli çalışırlar. Bu insanların konsantrasyonunda bir azalma olmaz.

O halde stresi yönetmek ve sevdiğiniz işi yapmak Konsantrasyon eksikliği sorununu çözer. Bir diğer yardımcı uygulama ise egzersizleri düzenli hale getirerek, sağlıklı yaşamak ve yaşam sevincini yeniden kazanmaktır. Sağlıklı insanlar, yeterince konsantre olabilirler. Ancak sağlığı yerinde olmayan insanlar bunu başaramazlar.

Konsantrasyonu Arttırmak için Egzersizler

Çalışma kapasitenizi ve performansı arttırmak için, istekli olarak ve kararlı bir şekilde düzenli egzersizler yapabilirsiniz. Egzersizlerin, stresi baskıladığı, yapılan araştırmalardan bilinmektedir.

Dik Pozisyonda Durun

Sırtınızı kamburlaştıracak şekilde oturmayın. Bu kan akışını da engeller, sırt ağrılarını tetikler. İşten sıkılmanıza neden olur. Dik durmak ise kan akışına yol verir. Daha canlı ve diri olmanızı sağlar. Gün boyu oturarak çalışıyorsanız, eklem yerleriniz kireçlenir, bel ve sırt ağrıları başlar. Bu şekilde konsantrasyonunuz ve motivasyonunuz azalır. Masa başı egzersizleri arasında yer alan başarılı hareketlerden biri, sağ dizi otururken ve dik dururken mümkün mertebe kaldırmak ve 10 saniye durduktan sonra aynı şeyi sol ayak için yapmaktır. Bu hareketi her sabah öğle ve işten çıkmadan 30 dakika önce yapabilirsiniz.

Kulak Masajı İşe Konsantre Olmanıza Yardım Eder

Kulaklarınızı boş kaldığınız dakikalarda masaj ile rahatlatın. Kulak içindeki özel akupunktur noktaları harekete geçtiğinde, beyindeki bir çok sinyali harekete geçiriyor. Stres hormonlarını azaltıyor ve mutluluk hormonlarının salınmasını sağlıyor.

Köprücük kemiği Masajı Konsantrasyonu Arttırır

Göğüs kemiğinin sağına ve soluna masaj yaparak yine akupunktur bölgesini rahatlatabilirsiniz. Yapılan araştırmalara göre; köprücük kemiğinin altına masaj yapmak, stres ve anksiyetenin azalmasını sağlıyor. Bu da konsantrasyonu arttırıyor.

Timus Bezine Sihirli Dokunuşlar

Timus bezi göğüs kemiğinin arkasında yer almaktadır, bizi enfeksiyonlardan koruyan T lenfositlerini üretmektedir ve daha önemlisi vücuttaki enerji akışını kontrol etmektedir. Üzüntü kaygı, konsantrasyon kaybı, stres, duygusal sorunlar ve anksiyete timus bezinin görevini yapmasını engeller. Göğüs kafesinin ortasına mümkünse hayali bir daire çizerek o daireden 15 kez parmaklarınızı bastırarak geçin. Parmaklarınızla masaj yapacağınız dairenin çapı en fazla 10 cm olmalıdır.