28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaSağlıkKilo almanıza neden olan 7 sabah alışkanlığı

Kilo almanıza neden olan 7 sabah alışkanlığı

Sabah güne başlama şekli, çoğu zaman günün geri kalanının nasıl geçeceğini de belirler. Kilo vermeye çalışıyor ancak kilo vermeyi başaramıyorsanız sabah alışkanlıklarınızı gözden geçirmenizi öneririz. Çünkü haberimizde yer alan 7 sabah alışkanlığı kilo almanıza neden oluyor olabilir.

İçerikleri

Kilo vermenin sadece egzersiz ve diyetle ilgili olduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz çünkü, inatçı kiloları vermenizi engelleyen bazı yaygın alışkanlıklardan da vazgeçmeniz gerekiyor. Hızlı bir şekilde yağ yakmak, hayallerinizdeki vücuda, ince bel, bacak ve kollara sahip olmak istiyorsanız, her sabah büyük olasılıkla kilo alımınıza neden olan yaptığınız bazı şeylerden vazgeçmeniz gerekiyor.

İşte Kilo Almaya Neden Olan Sabah Alışkanlıkları

Diyet ve egzersiz, kilo vermek için mükemmel bir fikirdir, ancak bazı sabah hatalarını çözmenin ve sağlıklı kilo vermenizi teşvik etmenin zamanı geldi. Aşağıda önerdiğimiz sabah alışkanlıklarını uygulamak enerjinizi ve üretkenliğinizi artıracak, ruh halinizi iyileştirecek, stres hormonlarını azaltacak ve kilo vermenize yardımcı olacaktır.

1- Kahvaltıyı atlamak:

Kahvaltı, günün vazgeçilmez öğünüdür. Kahvaltı, gün boyunca metabolizmanızın ruh halini belirler ve vücudunuza gün boyunca doğru çalışması için ihtiyaç duyduğunuz enerjiyi sağlar. Her gün sağlıklı ve dengeli bir kahvaltı, metabolizmanızı geliştirmenize ve yeme alışkanlıklarınızı iyileştirmenize yardımcı olabilir.

Daha az ve daha sık beslenme kan şekerinizi sağlıklı bir dengeye getirir ve metabolizmanızı daha fazla kalori yakmanız gereken yerde tutar.

2- Kahvaltıda işlenmiş yiyecekler yemek:

Kahvaltıda abur cubur tarzı fast food yiyecekler tüketmek, sağlığınız için yapabileceğiniz en kötü şeylerden biri olabilir. İşlenmiş gıdalar iltihaplanma, kilo alımı ve tansiyon sorunlarına neden olur.

Kahvaltı için en iyi seçenekler tam tahıllı gevrekler, yumurtalar, proteinler ve meyvedir. Kahvaltıda rafine karbonhidratlardan ve şekerli atıştırmalıklardan uzak durun.

3- Sabah kalkınca kahvaltıdan önce su içmemek:

Kahvaltıdan önce bir bardak su içmek daha az kalori almanıza sağlar ve bu da kilo vermenize yardımcı olur. Su size tokluk hissi vererek daha az yemenize neden olur. Araştırmalar, daha fazla su içenlerin daha düşük vücut kitle indeksine sahip olduğunu ve zamanla daha az kilo aldığını gösteriyor.

Su ayrıca vücudunuzdaki toksinleri attırarak enerji seviyenizi artırmaya, bağışıklığınızı güçlendirmeye ve metabolizmanızı hızlandırmaya yardımcı olur.

4- Sabah germe egzersizi yapmamak:

Sabah aç karnına germe egzersizi yapmak, daha fazla vücut yağının yakılmasına, esnekliğin artırılmasına ve daha verimli bir şekilde kilo verilmesine yardımcı olabilir. Çalışmalar, sabahları yandan hamle egzersizi, tahta, kobra duruşu, triseps germe gibi hareketlerin daha fazla kalori yakmanıza yardımcı olduğunu ve kilo alımını engellediğini göstermektedir..

Sabah egzersiz yapmak, gün boyunca kan şekeri seviyelerinin korunmasına yardımcı olabilir.

5- Aşırı veya az uyumak:

Yeterince uyumak sağlığınız için çok önemlidir. Ancak aşırı uyumak sağlığınız için uygun değildir çünkü kalp hastalığı ve şeker hastalığı gibi sağlık sorunlarına yol açabilir. Birkaç saat boyunca aynı pozisyonda uyumanın çok fazla kilo almanıza neden olacağını söylemeye bile gerek yok.

Araştırmalar, günde 9 ila 10 saatten fazla uyuyan kişilerin, yeterli uyuyanlara göre altı yıl boyunca obez olmaya % 21 daha yatkın olduğunu gösteriyor.

6- Tartılmamak:

Her sabah tartılmak, motivasyonunuzu artırmak ve özdenetiminizi geliştirmek için etkili bir yol olabilir. Kendinizi her sabah tartmak, kilo vermeyi teşvik edebilecek sağlıklı alışkanlıklar ve davranışlara ilgi geliştirmenize de yardımcı olabilir.

Bir çalışma, tartılmayı sık sık bırakanların kalori alımında artış ve öz kontrolde azalma gösterme olasılığının daha yüksek olduğunu gösteriyor. Kendinizi tartmak için en iyi zaman sabah kalktıktan hemen sonradır.

7- Yeterli sabah güneş ışığı almamak:

Panjurları ve perdeleri açın, biraz güneş ışığı almak veya her sabah dışarıda birkaç dakika geçirmek kilo verme hedeflerinizde size yardımcı olabilir.

Metabolizmayı etkilemek ve sağlığınızı iyileştirmek için her sabah sadece 20 ila 30 dakika güneş ışığı yeterlidir.

Araştırmalar, sabahları biraz güneş ışığı alan insanların, almayanlara göre önemli ölçüde daha düşük vücut kitle indeksine sahip olduğunu gösteriyor. Sabahları güneş ışığı almak, birincil D vitamini kaynaklarımızdan biridir.

Kilo almanıza neden olan 7 sabah alışkanlığı