19 Mart 2024 Salı
Ana SayfaHaberlerKılcal damar deyip geçmeyin!

Kılcal damar deyip geçmeyin!

İçerikleri

Kılcal damar Çatlamaları

Yüzde ve bacaklarda daha sık görülen kılcal damar çatlakları sağlık problemlerine neden olabilir. Bu nedenle bu durumda mutlaka bir hekime başvurulmalıdır. Sağlık için zararlı olduğu kadar kötü görünmenize de yol açabilir. Dermatoloji doktoru olan Emre Tambay konuya dair şu sözleri ifade etti;

‘’ Deride yer alan kan damarları bazı faktörlerden ötürü zamanla zarar görebilir. Bu kılcal damarların belirgin hale gelmesiyle beraber anlaşılır. Uzun süre ayakta kalma gibi pek çok neden sayılabilir Bu durumda mutlaka tedavi edilmesi gereklidir. Teknolojinin de gelişmesiyle birlikte kılcal dama tedavisinde artık acısız lazer uygulaması yapılıyor. Kılcal damarlarınız yapılan tetkiklerin soncuna göre tedavi edilmeye başlanır. Gerekli olduğu halde kolayca lazer tedavisi sonuç verebilir’’ dedi.

Lazer tedavisi

Kılcal damarlar için en sık tercih edilen tedavi yöntemi lazer uygulamalarıdır. Lazer tedavisinde kılcal damarların içinde bulunan oksihemoglobin maddesinin artışı hedeflenir. Bu madde lazer aracılığıyla ısınır ve zamanla yok olmaya başlar. Bu uygulama 4-5 seansta sonuç vermektedir. Tedavinin ardından geçici şişlik ve morlular görülebilir. Tedaviden bir hafta kadar sonra sonuç almaya başlarsınız. Oluşan geçici hasarların tamamen yok olması ise dört ile altı hafta arasında değişkenlik göstermektedir.