19 Mart 2024 Salı
Ana SayfaSağlıkHastalıkKılcal damar çatlaması nedir, neden olur? Saraçoğlu lahana kürü

Kılcal damar çatlaması nedir, neden olur? Saraçoğlu lahana kürü

Daha çok kadınlarda görülen kılcal damar çatlaması nedir, neden olur, belirtileri neler, kendiliğinden geçer mi? Kılcal damar çatlaması için Saraçoğlu lahana kürü yazımızın detayında.

İçerikleri

Kılcal damar çatlaması, özellikle yanak ve burun kenarında görülen , seyrekte olsa vücudumuzun diğer bölgelerinde de oluşabilen cilt problemidir. Daha çok kadınlarda görülen bu cilt problemi, ciddiye alınmadığında istemediğimiz sonuçlar doğurabilir. Erken tedavi edilmesi gerekir. Peki, Kılcal damar çatlaması neden olur, nasıl tedavi edilir? Haberimizin devamında merak ettiğiniz birçok soruya cevap bulacaksınız. İşte ayrıntılar…

Kılcal damar sorunu ne zaman ortaya çıkar?

Kılcal damar sorunu özellikle 40 yaş üzerinde daha çok gözlemlenmektedir. Cilt yüzeyinde pembe, mavi, kırmızı ve mor renklerdeki ince oluşumlardır. Beynimizden ayak parmaklarımıza kadar vücudumuzu kaplar. Yaklaşık 40.000 kilometre uzunluğundadır. Dokular ve kan arasındaki alışverişi o yapar. Beyaz tenli insanlarda esmer insanlara göre daha sık rastlanır. Bu sağlık sorununu yaşayanlar sıcağa hassasiyet gösterir. Kırmızı leke ve yüz kızarıklarından muzdariplerdir.

Kılcal damar çatlaması, estetik görüntü kaygısına neden olur. Dolayısıyla kişinin psikolojisini etkiler. Damarlı bölgeler ağrıyabilir ve zamanla kılcal damar bölgeleri belirginleşir. Aslında belirgin şekilde görünen bu damarlar, cildin kendisini dış etkenlere karşı aldığı bir savunma biçimidir.

Kılcal damar çatlaması nedir?

Deri yüzeyinde 1 mm den daha az ve mavi, kırmızı ince çizgi oluşanlar ‘’Kılcal damar çatlaması nedir?’’ sorusuna yanıt arıyorlar. Bu damarlar bölgesel olarak örümcek ağı gibidirler. Elle hissedilmeyen ve kabarık olmayan ince çizgilerdir. Bu her yaş ve cins grubunda görülebilir. Damar çatlaması, cildin kendini savunma mekanizmasıdır. Derinin tehlikelere karşı verdiği bir tepkidir.

Kılcal damar çatlaması neden olur?

  • Kullanılan cilt kremleri
  • Sinir krizi, stres
  • Gül hastalığı
  • Cilt yüzeyinde hassaslaşma
  • Güneş korucu kullanmama
  • Varis hastalığının başlangıç dönemleri
  • Ailede olması

Yüzde oluşan Kılcal damar çatlamasının nedenleri nelerdir?

Yüzde oluşan Kılcal damar çatlamasının nedenleri arasında, cildin çok narin ve ince yapıda olması gelir. Diğer nedenleri de sıralayalım.

  • Fazla miktarda sıcak ve soğuğa maruz kalmak
  • Güneş ışınlarından korunmamak
  • Rozase hastalığı
  • Akne, sivilce sorunları
  • Kortizonlu kremler
  • Radyasyon ışığı
  • Lupus ve genetik hastalıklar
  • Burun ameliyatları olarak sıralayabiliriz.

Bacakta oluşan Kılcal damar çatlamasının nedenleri nelerdir?

Kılcal damar sorununuz bacakta ise bunun birçok nedeni olabilir. Başlıca nedeni şişmanlık ve ağır yük işlerdir. Yüksek ayakkabılar kullanmak, yeterli miktarda su almamak, sıkça solaryuma gitmek gibi yaşamsal faktörler de kılcal damar çatlamasına neden olur. Bacaklarınızı sıkıca saran kıyafetleri de tercih etmemelisiniz. Zira kan dolaşımını engellemiş olursunuz.

Kılcal damar çatlaması nasıl tedavi edilir?

Tedavi öncesi bölgede varis olup olmadığı kontrol edilir. Tüm risk faktörleri değerlendirilir. Kılcal damar çatlaması tedavisinde en sık kullanılan skleroterapi ve radyofrekans yöntemleridir. Son yıllarda oldukça popüler olan lazer tedavisi de uygulanmaktadır. Fakat en uygun tedavi yöntemini doktorunuz belirleyecektir.

Lazer tedavisi, ince damarlara göre kalın damarlarda başarılı sonuçlar verir. Damarların içindeki kanda yer alan ‘’oksihemoglobin’’ adlı madde, lazerin etkisiyle ısınır. Başarı oranı oldukça yüksek olan bu yöntem 2- 4 seans arası sonlandırılır.

Kılcal damar tedavisine doğal kür uygulaması

Kılcal damar çatlaması tedavisinde en memnun kalınan doğal kür uygulaması atkestanesidir. Kan dolaşımını hızlandırıcı gücü vardır. Bu doğal kürü düzenli kullanmanız öneriliyor. Ayrıca yüz dâhil tüm kılcal damar sorunu olan alana uygulayabilirsiniz. Yarım kiloluk atkestanesini iyice ezin. Göz kararı sirke ve zeytinyağı ekleyin. Krem olana kadar iyice karıştırın.

Kılcal damar çatlaklarında en çok sorulan 7 soru

1- Kılcal damar çatlağı nasıl teşhis edilir?

Öncelikle gözlem yöntemi ile kontrol edilir. Fakat gözle görülemeyen ince damarlar için miproskopik cihazlar kullanılır.

2- Kılcal damar çatlaması kendiliğinden geçer mi?

Tedavi edilmeyen damarlar zamanla genişler. Yani kendiliğinden geçmez.

3- Lazer tedavisi uygulanan bölgeyi tahriş eder mi?

Tahriş olmaz, kızarıklar oluşur. Birkaç saat sonra onlarda geçer.

4- Kılcal damar kanaması nasıl kanar?

Kılcal damarlar hücrelere gidebilen son damar bağlantılarıdır. Çok incedir ve içlerinde kan bulunur. Bir kesik ya da darbe sonucu hemen kanayabilir. Çoğunlukla kendiliğinden geçer.

5-  Saraçoğlu lahana kürü işe yarar mı?

Saraçoğlu’nun lahana kürünü deneyen birçok insan işe yaradığını söylüyor. Fakat herkesin kılcal damar çatlağı sorunu ve nedenleri aynı değildir. Bu nedenle uzman bir hekime danışmadan işe yarayacağını kimse bilemez.

6- Kılcal damar sorunlarında beslenme etkili mi?

Evet, oldukça etkilidir. Özellikle kızartmalar ve yağlı yiyeceklerden kaçının.

7- Kılcal damar çatlakları için hangi doktora gitmeliyim?

Hastanelerin kalp damar cerrahisi bölümüne başvurabilirsiniz.

Bugün sizler için kılcal damar sorunlarını içeriğimize taşıdık. Sizde kılcal damar çatlaması sorunu yaşıyor musunuz? Öykünüzü yorumlarda bizimle paylaşın lütfen. Sağlıklı günler.