Ana SayfaHaberlerKelliğe çare diye satılan mavi su tehlike saçıyor!

Kelliğe çare diye satılan mavi su tehlike saçıyor!

İçerikleri

 

Merdiven Altı Ürünlere Dikkat!

Saç dökülmelerine karşı en etkili yöntem olan saç ekimi, uygulama alanıyla Türkiye’yi dünya ülkelerine karşı lider konuma getirdi. Körfez ülkelerinin yanı sıra Avrupa ülkelerinden bile yoğun talep alan ülkemizde şimdilerde en büyük sorun mavi su denilen madde. Saç ekim merkezlerinin bir hayli canını sıkan bu duruma karşılık Sağlık Bakanlığı uyarıda bulundu. El altından satışı yapılan bu ürün sosyal medya aracılığı ile de iyice popüler hale geldi. Mavi su olarak bilinen solüsyonun satışı resmi kurumlarca yapılmıyor. Fakat sahteleri yasa dışı yollarla piyasada bulunabiliyor.

Mavi Su Bakanlık Onaylı Mı?

Sağlık Bakanlığı’na konu ile ilgili vatandaşlardan binlerce soru soruluyor. Bu ürünün bakanlık tarfından onaylı olup olmadığı ise araştırılıyor. Sağlık Bakanlığı’nca yapılan açıklamada ise ürünlerin bakanlık onaylı olanlarının da bulunduğunu ancak piyasadaki solüsyonların çoğunun sahte olduğu ve mavi su satışı yapan tüm sosyal medya hesapları hakkında soruşturma başlatıldığı bildirildi. Uzman Kardiyaloglar tarafından yapılan bilgilendirmede ise ürünlerin tansiyon ilacı içerikli ve zamanla tüylenmeye sebep olduğunun bilindiği fakat sahte mavi su solüsyonunun tam olarak nasıl üretildiğinin bilinmediği, 40 yaşını aşkın kişilerde ise kalp krizine neden olduğunu açıkladı.

Mavi Su İle İlgili Onlarca Şikayet Geliyor!

Sosyal medya aracılığı ile mavi su edinen pek çok kişi şikayetlerde bulundu. Ürünün hiç bir işe yaramadığına ve insanların kandırıldığına dair yorumlar bulunmakta. Ayrıca pek çok kişi de hiç bir ilacın saç çıkarmadığını, saçın ancak saç ekimi yöntemiyle elde edilebileceğini vurgular durumda. Saç dökülmesinin sorun kaynaklı olduğunu ve sorunun çözülmedikçe saç dökülmesi probleminin giderilemeyeceğinin altını çizen Dermatolog Sema Karaoğlu (Türk Dermatoloji Derneği Yönetim Kurulu Üyesi) mavi su ile ilgili şu açıklamayı yaptı; ” Saç dökülmesi varsa bir sebep var demektir. Sebebi giderilmedikçe dökülme problemi de giderilemez. Bundan dolayı merdiven altı ürünlere itibar edilmemesi gerekir.” dedi.