26 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaSağlıkKeçi peynirinin ve keçi sütü sabununun faydaları ve zararları

Keçi peynirinin ve keçi sütü sabununun faydaları ve zararları

İçerikleri

Keçi peyniri günümüzde organik beslenmeye çok önem veren insanların aradığı fakat zor bulduğu bir peynir türüdür. Bulunsa bile oldukça pahalı olan keçi peyniri diğer peynirlere göre biraz daha özel bir yere sahiptir. Keçi peyniri sindirimin kolaylaştırılması ve normale dönüştürülmesi, bağışıklığın güçlendirilmesi açısından son derece önemli bir peynirdir. Bugün dünyada en çok keçi peynirinin tüketildiği ülke Fransa’dır.

Keçi Peynirinin Faydaları Nelerdir?

Keçi peynirinin içerisinde bulunan probiyotikler sindirim sistemimizin veya gastrointestinal sistemimizin işleyişini önemli biçimde iyileştirir; bağışıklık sistemimizi güçlendirir. Her kahvaltıda taze sebzelerle keçi peynirinin tüketilmesi ya da gün ortasında makarna ve taze salatalarla tüketilmesi önerilir.

Keçi Peynirinin Zararları Nelerdir?

Keçi peynirinin zararı, Salmonella bakterisi içeriyorsa mümkün olur. Bu bakteri sütte bulunabilir. Bu açıdan keçi peynirinin üretimini yaparken rafine süt kullanan üreticilerden tedarik etmek gerekir.

Keçi peynirinin içerisindeki doymuş yağ kolesterol ve karbonhidrat oranı son derece düşüktür. Keçi peynirli tiamin fosfor riboflavin K vitamini ve D vitamini içermektedir. Ek olarak zengin kalsiyum içeriği ile kemiklerin ve dişlerin daha güçlü olmasını sağlar. Keçi peynirinin tansiyon düşürücü etkisi bulunmaktadır. Ancak bu peynirin tuzsuz tüketilmesi gerekiyor. Keçi peynirinin bilinen diğer bir faydası kanseri önleyici etkisidir. Laktoz intoleransı düşük olan her insan, keçi peynirini mutlaka kahvaltılarda ve öğle yemeklerinde tüketmelidir.

Keçi Sütü Sabunu ve Faydaları

Keçi sütü sabununun faydalarını saymakla bitiremeyiz. Keçi sütü sabunu cildimizi, zarar veren bakteri ve virüslerden korur. Olumsuz doğa şartları, cildimizi zamanla kırılgan ve zayıf hale getirebilir. Keçi sütü sabunu, A vitamini ve D vitamini içeriği ile, bu açığı kapatabilir. Cilde pürüzsüzlük veren keçi sütü sabunu, bu yeteneğini içeriğindeki proteine borçludur. Zamanla pullaşan cildimizi nemlendirici özelliği, genel sağlığı koruyucu niteliği içle keçi sütünün hem kendisi, hem peyniri hem de ondan yapılan sabun sağlığımız için büyük bir nimettir. Keçi sütünden yapılan sabunun zararları, keçi sütü içindeki maddelere alerjisi olanları etkiler.