18 Nisan 2024 Perşembe
Ana SayfaSağlıkKaybettiğiniz enerjiyi geri kazanmak için soğuk su formülü

Kaybettiğiniz enerjiyi geri kazanmak için soğuk su formülü

İçerikleri

Yoğun iş tempolarında boğuşurken ya da zorlu bir sınava hazırlanırken, başınıza gelebilecek en kötü şeylerden birisi enerjisizliktir. Eğer bedeninizde yeterli enerjiyi bulamıyorsanız, içinizden ne ders çalışmak ne de işiniz ile ilgilenmek gelir. Bu durum bazen motivasyon ile ilgili olsa da büyük çoğunlukta bedensel bir enerjisizlik ile ilgilidir.

Gece geç saatlere kadar çalıştığınızda, normal olarak uykunuz gelir ve vücut dinlenme ihtiyacı ile yanıp tutuşur. Siz bu sırada işleriniz ile ilgilenmek zorundaysanız, bu tükenen enerji için farklı bir yol ile tekrar kazanmanız gerekebilir.

Soğuk su yöntemi ile hem kaybettiğiniz enerjiyi geri kazanmak hem de Sabah uyanabilmek için gerekli olan enerjiye sahip olabileceksiniz. Uygulaması çok basit olan bu teknik, denediğinizde sizi fazlasıyla şaşırtacak kadar etkili. Özellikle de enerji için kısa süreli ateşlemelere ihtiyaç duyuyorsanız, soğuk su formülü tam size göre. Soğuk su ile enerjinizi geri kazanmanızın yanı sıra kahve içerek de enerjinizi geri kazandığınıza inanılır. Bu, bilimsel olarak kanıtlanmış bir gerçektir. Fakat her insana göre psikolojik etkisi değişkenlik gösteriyor.

Kahve İçerek Enerji Toplanır Mı?

Çoğu insan enerjisi azaldığında, elini kaldıracak hali kalmadığında, direkt olarak kahveye sarılır. Özellikle de bir kahve severseniz, gece geç saatlerde elinizden kahve bir an olsun eksik olmaz. Buna rağmen o aradığınız enerjiyi bulamayabilirsiniz.

Evet, kahve içmek gerçekten de uykunuzu kaçırır ve size enerji verir. İçeriğindeki kafein sayesinde uykulu gecelerin kurtarıcısı olabilirler. Yine de bazı durumlarda kahve dahi işe yaramayabilir ve uyku ya da enerjisizliğe yenik düşebilirsiniz. Bu gibi durumlarda yapacağınız çok basit bir teknik ile kaybolan enerjinizi en azından belirli bir süreliğine tekrar kazanabilirsiniz. Bu enerji için olan özel formül için ise sadece 1 bardak soğuk su yeterli.

Şok Etkisi Sayesinde Enerjinizi Geri Alın!

Enerjinizi kaybettiğiniz bir andaysanız, bu teknik size şaşırtıcı bir şekilde yararlı olacak. Enerji için öncelikle bir bardak, buzlu su doldurun. Suyun soğuk olması çok önemlidir. Enerjisiz kaldığınızda suyu yavaş yavaş içmeye başlayın. Soğuk su ağzınıza değdiği an, ufak çaplı bir uyarı vererek, beyninizin uyanmasını sağlar. Suyu yudumladıkça vücudunuzun içindeki soğuma, beyninize bir sinyal olarak gidecek ve uyanmanızı sağlayacaktır.

Burada dikkat etmeniz gereken nokta, çok sıcak bir yaz gününde, çok soğuk bir suyu hızlıca içmemeniz. Eğer şok etkisi fazla büyürse çok ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. Soğuk suyu yavaş yavaş içmeniz her zaman yararlı olacaktır. Eğer suyu içerken, soğukluğu sizi gereğinden fazla rahatsız ederse, suyu içmeye devam etmeyin.

Bu, Sadece Geçici Bir Kurtarıcı

Soğuk su tekniği, her ne kadar etkili olsa da genellikle etkisi fazla uzun sürmez. Bir bardak soğuk su ile saatlerce enerji dolu hissedebileceğinizi düşünmeniz yanlış olur. Bunun yerine soğuk su içmeyi bir ateşleyici olarak düşünerek hareket edebilirsiniz. O anlık enerjiyi alın ve harekete geçin. İşinizin başına geçip en azından yarım saat konsantre bir şekilde çalışabilirsiniz. Yarım saatin sonundaysa bunu tekrarlayabilirsiniz.

Eğer işiniz çok acil değilse, vücudunuza işkence ederek uyanık kalmaya çalışmamanız daha yararlı olur. Özellikle de bedeniniz dinlenmek için size yalvarıyorsa, onu işe zorlamak bir noktadan sonra ciddi zararlar verebilir. Günde en az 8 saat uyuyarak, ihtiyacınız olan enerjiye sahip olabilirsiniz.

Sabah Uyanabilmek İçin De Kullanabilirsiniz

Özellikle de sabah uyanmakta zorluk çekenler ya da uyandıktan sonra uzun bir süre kendine gelemeyenler, buna bir çare ararlar. Genellikle denenen çözümler çok tutarsızdır ve işe yaramaz. Eğer sabah erken uyanabilmek istiyorsanız, yatağınızın yanında bir bardak su bulundurun. Sabah gözlerinizi açtığınızda, geri yatmak yerine ilk iş o bir bardak suyu için.

İnanamayacağınız bir şekilde bedeniniz, sizi yatakta kalmaya zorlamayacak ve çok daha enerjik hissedeceksiniz.Üstelik sabah aç karnına içilen bir bardak su, sağlık açısından oldukça faydalı. Sabah uyanabilmek için, soğuk suyu mutlaka deneyin. Artık vazgeçilmeziniz olacak.