23 Nisan 2024 Salı
Ana SayfaKadınKaşlar neden dökülür? Kaş dökülmesi için çözümler!

Kaşlar neden dökülür? Kaş dökülmesi için çözümler!

İçerikleri

Kaş dökülmesi nedenlerinden önce kaşların vücudumuzdaki işlevinden bahsedelim. Kaşlarımız, kaş kemiklerinde konumlanan ve çeşitli kavisleri bulunan şekilli kıllardır. Kaş kılı, saç kılları ile aynı folikülleri paylaşır. Ancak uzama hızları aynı değildir. Gözleri terden korur ve gölge oluşturur. Yüz görünümüne estetik açıdan katkı sağlarlar. Ayrıca kendimizi ifade ederken oluşan mimiklere yardımcı olur. Kaş kılı dediğimiz o şekilli kavislerin ne kadar çok görevi varmış, değil mi? Sessiz iletişim araçları gibiler. Sadece estetik açıdan değerlendirmek doğru olmaz. Peki, şimdi kaşların neden döküldüğünü inceleyelim.

Kaş dökülmesi neden olur?

Bilhassa yüz ve estetik görünümüne önem verenler, ‘’Kaş dökülmesi neden olur?‘’ sorusuna cevap arıyor. Kıl dökülmesinin birçok nedeni var. Sürekli kaşlarını ovuşturanlar için dermatologların yinelediği uyarıyı dikkate alalım. Ovuşturmak kaş dökülmesi yapar, ovuşturmayın. Kaş dökülmesi nedenlerini sıralarsak daha açıklayıcı ve anlaşılır olacaktır.

Yanlış kaş alımı: En yaygın görülen kaş dökülmesi nedenlerinden biri yanlış kaş alımıdır. Böylelikle kıl kökleri zedelenir. Halk arasında ‘’kaş küsmesi’’ denilse de kaş kılının zayıflamasından kaynaklanır.

Besin eksikliği: Protein, çinko, demir,B12 vitamini, biyotin ve omega-3 yağ asitleri gibi besinlerin eksikliği, kaş kılı için sofradan aç kalkmaktır.

Atopik dermatit: Kaşıntılı ve kırmızı renginde olan bir egzamadır. Göz etrafında şişlik ve deride tahriş yapar. Bu da kaş dökülmesi için uygun bir zemin oluşturur.

Hipotiroidizm: Troid bezleri salgısında azalma ya da artış kılları inceltir.

Cilt sorunları: Sedef hastalığı ve bazı egzama türü rahatsızlıkları kaş dökülmesi yapar. Deri kaşınır ve kıl kökleri zayıflar. Tedavi edildiğinde eski haline döner.

Saçkıran: Saçkıran rahatsızlığı sadece saçlarda değil kaşlarda da oluşur. Strese bağlı olan bu dökülmeler, aniden ortaya çıkar. Kadın ve erkekler de görülebilir.

Gebelik: Gebelikte değişen hormonlar nedeniyle kaş ve saçlarda dökülme yaşanır.

Kemoterapi tedavisi: Kanser hastalarına uygulanan kimyasal tedavi bu dökülmelere neden olur. Tedavi bittikten bir süre sonra eski haline döner.

Dermatolojik rahatsızlıklar: Mantar gibi dermatolojik rahatsızlık kılları zayıflatıp, dökülmelerine neden olur.

Piercing: Piercing uygulaması bölgesel kaş dökülmesine neden olur. Takılan bölgede kaş kılı kökü ölür.

Kaş dökülmesi için doğal-bitkisel çözümler

Kaş dökülmesini önlemek için doğal kürler uygulayarak çözüm bulabiliriz. Fakat bu tedavi biçimleri düzenli kullanım ister ve uzun bir süreye yaymanız gerekecek.

Badem yağı: Bir çorba kaşığı badem yağını, iki diş sarımsak ve aslanpençesi bitkisi ile harmanlayın. Kısık ateşte 10 dakika kaynatın. Ilıdıktan sonra dökülen bölgeye sürün. Ortalama 1-2 saat sonra nemli bir bezle bölgeyi ovalamadan silin.

Karanfil: Bir cımbız yardımıyla karanfili kaşlarınıza hafif bastırarak sürün. Bu uygulama yıkamadığınız sürece Kaşlarınızı boyadığı gibi dökülmelere de engel olur.

Sarımsak: Kaş çıkarma ve dökülmelerinde en etkili yöntem olarak sarımsak suyu tavsiye edilir. Havanda dövdüğünüz sarımsağın suyunu pamuk yardımıyla bölgeye sürün. Bir müddet sonra ıslatılmış bir pamukla silin.

Soğan suyu: Kuvvetli bir antioksidan olan soğanı rendeleyin. Suyunu bir kaba alarak, dökülen yerlerinize uygulayın.

Süt: Sütü bir kulak çubuğu ile bölgeye sürün. İçinde bulunan proteinler sayesinde kılları besleyip, güçlendirecektir.

Zeytinyağı ve Hint yağı: Dilerseniz iki yağı karıştırarak dilerseniz de tek başına kullanabilirsiniz. Dökülen bölgeye minik masajlar yaparak sürün. 30 dakika sonra durulayın.

Kaş dökülmesi için medikal ve tıbbi çözümler

Hormon terapisi: Hormon tedavisi ile kaş çıkarmak mümkün. Bu uygulama dermatologlar tarafından yapılır. Kıl diplerine kortizon verilir. Oldukça etkili çözüm yollarından birisidir.

Kaş ekimi: FUE tekniği ile kaş ekimi yaptırabilirsiniz. Belirli bölgelerden alınan kıllar, mikro motor aleti ile ilgili yere yerleştirilir.

Akupunktur: Dökülen bölgeye küçük iğneler yerleştirilir. Böylelikle kıl kökü uyandırılmış olur.

E vitamini: Birkaç damla E vitaminini fırçaya damlatın. Kaşlarınızı tarayarak damlayı yedirin.

Mikropigmentasyon: Konusunda uzman kişilerce yapılan kıl çizme tekniğidir. Pigment seçimi yapılarak derinin yüzeyine uygulanır. Kesik atılmaz. Kaş dökülmesi problemine en yakın doğal sonucu verir.

Kaşlar neden dökülür? Kaş dökülmesi için çözümler!