25 Nisan 2024 Perşembe
Ana SayfaSağlıkKarnınızı düzleştirmek için 15 dakika masaj yapın

Karnınızı düzleştirmek için 15 dakika masaj yapın

Şişkin karnı gerçekten düzleştirebilen, bölgedeki yağları gideren bir masaj aynı zamanda kabızlığa, adet kramplarına iyi gelir ve hatta bağışıklık sisteminizi güçlendirir.

İçerikleri

Şişkin karnı gerçekten düzleştirebilen ve bu bölgedeki yağları gideren bir masaj tekniği var. Bu masaj sadece karnı düzleştirmekle kalmaz aynı zamanda kabızlığa, adet kramplarına iyi gelir ve hatta bağışıklık sisteminizi güçlendirir. Masaj, içinde taze oksijen barındıran kanın kaslarınıza ve iç organlarınıza ulaşmasını sağlar, böylece dolaşımı ve bu organların işlevlerini geliştirir. Ve bunu tamamen kendi evinizin konforunda yapabilirsiniz! Hareketler çok basit ve her gün yapılabilir türden. Masajı bir yere uzanarak ya da aynanın önünde ayakta durarak rahatlıkla yapabilirsiniz.

Dümdüz Bir Karın İçin Neler Yapılmalı?

Tayvan’daki Ulusal Taipei Hemşirelik ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nde 2015 yılında yürütülen bir araştırmada, araştırmacılar şişkinlik ve ödem sıkıntıları yaşayan katılımcılara günde iki kez 15 dakikalık karın masajı yaptı. Sadece 3 gün sonra katılımcılar karınlarındaki şişkinliğin azaldığını belirttiler.

  • Masajı ilk yapmaya başladığınızda, uzmanlar yavaş olmanızı ve vücudunuza sert davranmamanızı öneriyor. Karnınızdaki bazı bölgelerinin biraz hassas olduğunu fark ederseniz, basıncı azaltın.
  • Masaj sırasında vücutta toksinler açığa çıkmaya başlar. Bu nedenle, bu süre zarfında sıvı alımını artırmanız, özellikle de daha fazla su içmeniz önemle tavsiye ediliyor. Bu, vücutta açığa çıkan toksinlerden daha etkili ve verimli bir şekilde kurtulmanızı sağlayacaktır.
  • Vücudunuzun adeta amigosu olun ve her gün 20 dakika masaj yapmaya çalışın. Masajı sabah uyandığınızda ve geceleri yatmadan önce yapabilirsiniz.
  • Yağlardan bahsedersek, zeytinyağı veya Hindistan cevizi yağı kullanmak daha iyidir. Yağı ellerinize döktüğünüzde, ısıtmak için ellerinizi birbirine sürtün.
  • Yemek yedikten hemen sonra, midede bir sorununuz varsa veya grip olduysanız masaj yapmayın. Adet ağrılarına iyi gelsin diye yapıyorsanız, masajın kan akışını artırdığını unutmayın
  • Masaj gibi evde yapılan tedavi türlerini denemeden önce her zaman bir doktora danışmak iyi bir fikirdir.
  • Unutmayın, bu karın masajı sadece karnı düzleştirmek için etkili değildir. Masaj ayrıca hazımsızlık, kabızlık, gaz veya adet öncesi rahatsızlıklar gibi sorunları hafifletebilir.

Detaylar için Videomuza Göz Atın!