24 Nisan 2024 Çarşamba
Ana SayfaSağlıkŞifalı BitkilerKanserli hücrelerle savaşan bu besinler sizi şaşırtacak!

Kanserli hücrelerle savaşan bu besinler sizi şaşırtacak!

İçerikleri

Çağımızın en ölümcül hastalıkları arasında şüphesiz kanser başı çekmektedir. Kanserle savaşmak için birçok tedavi yöntemi olsa da doğadaki bazı besinlerin kanserle savaşta önemi çok büyüktür. Uzmanlar tarafından yapılan araştırmalar neticesinde elde edilen bulgular, 10 besinin kanserle savaşta önemini ortaya çıkardı. Bu besinler hakkında bilgi veren uzmanlar. önemli tavsiyelerde bulundular. Kanserle savaşan besinler ise şunlardır;

Keten Tohumu

Keten tohumu, öksürük, soğuk algınlığı ve kabızlık gibi hastalıkların tedavi edilmesinde büyük önem taşımaktadır. Uzmanların, keten tohumunun faydaları ile ilgili son dönemlerde hayvanlar üzerinde yaptığı deneyler ise keten tohumunun meme, melanom ve prostat kanserinin gelişmesini engellediğini ortaya çıkarmıştır.

Siyah Üzüm

Siyah üzüm çekirdeğinin içeriğindeki rasveratrol, çok güçlü bir antioksidan olmasının yanı sıra kan kanseri, prostat, kolon, akciğer ve pankreas gibi kanserli hücreleri yok ettiğinden değeri paha biçilmez bir besindir. Kanserden korunmak için günlük bir salkım siyah üzümü çekirdekleri ile beraber ya da bir avuç siyah kuru üzümü yine çekirdekleri ile beraber tüketmek son derece önemlidir.

Mantar

Bağışıklık sistemini düzenlediği gibi tümörlü hücrelerin düşmanı olan mantarın içeriğindeki betaglukan ve polisakkarid protein kompleksleri hücresel bağışıklığı kuvvetlendirdiğinden dolayı kanserli hücrelerle mücadele etmektedir.

Zerdeçal

Neredeyse bütün kanser türlerine karşı koruyucu ve iyileştirici etkisi olan zerdeçalın içeriğindeki kükürmini doğada bulunan en güçlü antioksidanlar arasında yer almaktadır.

Yeşil Çay

Yeşil çayın içeriğindeki antioksidan, tümör gelişimine yol açan genleri, enzimleri ve proteinleri düzenlediğinden dolayı tümör oluşumunun önüne geçmektedir. Aynı zamanda tümörlü hücrelerin beslenmesini engelleyerek kanserli hücreleri yok etmektedir. Damar sistemi hücrelerine de pozitif etkisi bulunmaktadır.

Sarımsak

Damar genişlemesini önleyen, kolesterolü asgari düzeye indiren, damar rahatsızlıklarına pozitif etki eden sarımsak, düzenli tüketilirse gırtlak kanserini engellemektedir. Sarımsağın aroması olan ‘alisin’ adlı madde ise dünyadaki en güçlü antioksidan olarak bilinmektedir.

Turp

Kış mevsiminin soğuk günlerinde bizleri birçok rahatsızlıktan koruyan turpun içeriğindeki etken maddeler, birçok kanser türünün üremisinin önündeki en güçlü engeldir.

Domates

Domatesin içeriğinde yüzde 85 oranında bulunan likopen maddesini insan vücudu üretememektedir. En güçlü antioksidanlar arasında yer alan likopen, birçok kanser türü ile savaştığı gibi kalp ve damar rahatsızlıklarına karşı koruma sağlamaktadır.

Zencefil

Kanser hücreleri ile mücadelede önemli bir yeri olan zencefil, aynı zamanda kemoterapi tedavisinin ardından görülen kusmalara son vermektedir.

Spirulina Yosunu

Vücudumuzda kanserli hücreler ile mücadele eden ve bağışıklık sistemini kuvvetlendiren antikor üretimini artırmak için spirulina yosununu bol tüketmek gerekiyor. Spirulina yosunu içeriğinde bol miktarda B, E, K vitaminleri ile beta-karoten barındırmaktadır. Aynı zamanda içeriğindeki demir ve magnezyum, meme kanseri hücreleri ile savaşmaktadır.