19 Mart 2024 Salı
Ana SayfaSağlıkHastalık BelirtileriKanserin 20 ölümcül belirtisi!

Kanserin 20 ölümcül belirtisi!

İçerikleri

Son yılların korkulu rüyası kanser, kadınlarda kendine has belirtilerle ortaya çıkabiliyor. “Vücuttaki değişikliklere dikkat ederek kanserin erken dönemde teşhis edilmesini sağlayabilirsiniz” diyen uzmanlar, kadınlarda 20 kanser işaretine dikkat çekiyor. İşte sinyaller…

Kanserin 20 Ölümcül Belirtisi

1- Hırıltı veya nefes darlığı: Akciğer kanserinin ilk belirtisi nefes darlığıdır.
2- Boyun, koltuk altı veya kasık şişliği: Şişmiş lenf düğümleri veya topaklar lenfatik sistemin kanser ile ilişkili olabilir.
3- Aşırı morarma: Trombosit sayısı ve kırmızı kan hücreleri ile yanlış bir şey olduğunu gösterir. Lösemi belirtisi olabilir.
4- Halsizlik ve yorgunluk: Eğer sürekli net bir sebep olmaksızın bitkin hissediyorsanız, vücudunuz ile ilgili bir şey olduğunun bir göstergesidir.
5- Şişkinlik ya da karın kilo alımı: Eğer herhangi bir açık neden olmaksızın ani başlayan karın şişkinlik fark ederseniz ve uzun süre devam ederse, yumurtalık kanserinin belirtisi olabilir.
6- İştah kaybı: Bu yumurtalık kanserinin başka bir belirtisi olabilir. Yumurtalık kanseri birçok kadın iştah kaybı yaşadığını ve uzun bir süre için yemek yapamadığını bildirmişlerdir.

7- Dışkıda kanama: Sık olarak, kolorektal kanser ile ilişkilidir.
8- Açıklanamayan kilo kaybı: Kilo kaybı kolon ve diğer sindirim kanserlerinin ortak belirtisidir. Ayrıca, kanserin iştah ve gıda sindirimi yetersizliği ile karaciğere yayılmış olduğunu da gösterebilir.
9- Kırmızı boğaz veya şişmiş meme: Memenizde değişiklikler fark ediyorsanız, meme kanseri sinyali olabilir.
10- Alışılmadık ağrılı kanama: Bu belirtiler endometrial ya da rahim kanserini gösterebilir.
11- Yüzün şişmesi: Yüzünüzde geçmeyen ve anormal şişlik hissediyorsanız, akciğer kanseri olabilirsiniz. Çünkü tümörler baş ve yüze doğru kan akışını bloke eder.
12- Sırt ağrıları: Bu belirtiler sıklıkla karaciğer kanserinin ilk belirtileri olarak kabul edilir. Ayrıca, sırt ağrısı kanser kaburga veya omurgaya yayıldığında meme kanserine işaret edebilir.
13- Meme başında düzleşme: Meme kanserinin en yaygın belirtilerdendir. Meme başı düzleşmeye başladı ya da ters döndüyse, hemen doktora başvurun.
14- Sık ateş ya da enfeksiyonlar: Bunlar löseminin açık belirtileridir. Beyaz kan hücrelerinin anormal sayıda üremesi gibi bir durumda olabilir. Aynı zamanda, kan hücrelerinin bir kanseri olarak da bilinir.
15- Midede kramp: Olağandışı midede kramp veya ağrı kolorektal kanser belirtileri olabilir.

Midede kramp
Midede kramp

16- Karın ağrısı: Karında ağrı ve kramplar varsa, yumurtalık kanserinin belirtisi olabilir. Ayrıca bu dalak büyümesi nedeniyle lösemi de olabilir.
17- Boğazda veya ciltte yumru: Kanayan, hızlı büyüyen ve şekil değiştiren yumrular cilt kanserinin habercisi olabiliyor.
18- Kronik öksürük: Akciğer tümörleri ve lösemiye işaret edebilir. Ayrıca, akciğer kanserinde de omuz veya kollardan aşağı bir ağrı olabilir.
19- Yutmada zorluk: Yemek borusu ve boğaz kanserinin işaretidir. Akciğer kanserinin belirtisi olabilir.
20- Tırnaklarda değişiklikler: Soluk ya da beyaz tırnaklar akciğer, karaciğer kanseri, tırnak altında kahverengi veya siyah noktalar ise cilt kanserinin belirtisi olabilir.

Kanserin 20 ölümcül belirtisi!