24 Nisan 2024 Çarşamba
Ana SayfaSağlıkŞifalı BitkilerKansere doğal çare! "Acai çileği"

Kansere doğal çare! “Acai çileği”

İçerikleri

Kansere karşı savaştığı saptanan ve kanserli hücreleri öldürmekte birebir olan acai çileği, Orta Amerika’ya özgü bir meyvedir. Acai palmiyesinde yetişen bu meyve birçok kırmızı meyvelerden daha fazla antioksidan barındırıyor. Oldukça hassas olan acai çileği, bu narin yapısından dolayı dünya üzerinde sadece Orta ve Güney Amerika bölgelerinde yetişebiliyor. Ayrıca hassaslığından dolayı ya dondurulmuş olarak ya da toz halinde satışı yapılabiliyor.

2009 yılındaki araştırmalar sonucu popülarite kazanan acai çileği araştırmaların da konusu oldu. İçeriğindeki antioksidan değeri sayesinde kanserle mücadele de en iyi besin seçildi.

Acai Çileği Farklı Hastalıklara Da İyi Geliyor!

Diğer meyvelere oranla düşük şeker miktarına sahip olan acai meyvesi, kanser dışında pek çok hastalıkla mücadele ediyor. Yapılan araştırmalar sonucu lösemiye sebep olan kanser hücrelerini ve akciğer kanseri hücrelerinin yüzde 85 oranında azalmasına yardımcı oldu. Bu gerçek anlamda azımsanamayacak bir orandır. Acai meyvesinin faydaları şu şekilde sıralanabilir;

  • Kilo vermeyi kolaylaştırıyor.
  • Açlık şekerini dengede tutuyor.
  • Tansiyonu dengeliyor.
  • Yağlı gıdaların negatif etkilerini azaltıyor.
  • Vücutta bulunan zararlı hücreleri yok ediyor.
  • Hastalıkların oluşmasına mani oluyor.

Tüm bunlar yapılan araştırmalarla kanıtlanmıştır. Ülkemizde bulunması zor olan ve dünya üzerinde tek bir bölgede yetişiyor olması acai çileğini temin etmeyi zorlaştırıyor. İthal ürün olduğundan fiyatı da diğer meyve ve sebzelere göre daha pahalı. Ancak işlevi açısından kanserli hastaların kesinlikle tüketmesi gereken bir meyve olma özelliğini de koruyor. Kanserli hastalar üzerinde yapılan deneyler sonucunda oldukça etkili ve şuanda dünyada tek görülen bu savaşçı meyve marmelat ya da reçel yapılarak da tüketilebiliyor. Ayrıca diyet yapanlar için de öneriliyor. Zengin içeriği sayesinde ara öğün olarak tavsiye edilen bir meyve olduğundan tok tutmaya ve şeker dengesini korumaya yardımcı olmaktadır.