Ana SayfaHaberlerKahvaltı yaparak kabızlıktan kurtulun!

Kahvaltı yaparak kabızlıktan kurtulun!

İçerikleri

Günümüzde Amerikan tarzı fast – food beslenme oldukça yaygındır. Buna bir de beslenme alışkanlıklarımızdaki yanlışlar eklenince bir sindirim sistemi rahatsızlığı olan kabızlık kaçınılmaz oluyor. Zaten yapılan araştırmalar son 10 yıl içerisinde gözlenen sindirim sistemi rahatsızlıkları içerisinde kabızlığın başı çektiğini gösteriyor.

Kabızlık Hayatımızı Kabusa Çeviriyor

Bağırsaklarımızı alt üst etmekle kalmayan kabızlık, yaşam kalitemizi de bir hayli düşürüyor. Kabızlık rahatsızlığından kurtulmanın yolu ise lifli besinleri bol tüketmekten geçiyor. Diyetisyen Ezgi Mısırlı’ya göre kabızlık riskini yükselten en önemli etkenler yeterince su içilmemesi, posa içeriği düşük beslenme tarzıdır.

Diyetisyen Ezgi Mısırlı, “Kabılığın Çaresi Kahvaltı”

Haftalık iki ya da daha az tuvalete çıkan insanlarda kabızlık rahatsızlığı olabileceğini ifade eden Diyetisyen Ezgi Mısırlı, “Kabızlığın çaresinde olmazsa olmaz şart kahvaltıdır. Kahvaltıda tüketilen domates, salatalık, söğüş biber bağırsakların çalışmasında önemli besinlerdir. Ayrıca günlük 10 – 12 bardak su içmek ihmal edilmemelidir. Vücuttaki sindirimin sağlıklı olması için lokmalar yavaş ve çok iyi çiğnenmelidir.

Mercimek, kuru fasulye, börülce, barbunya ve nohut gibi besinleri haftalık iki üç defa tüketmeye özen göstermelidir. Bağırsak tembelliğinin önüne geçmede günlük 2 porsiyon meyve yemek oldukça etkilidir. Demli çay ve aşırı kahve içilmemeli ya da sınırlandırma getirilmelidir. Bağırsakların hızlı çalışması için egzersiz ihmal edilmemelidir. Haftalık 4 gün yarım saatlik yürüyüşler ile de kabızlığın önüne geçilebilir.” ifadelerine yer verdi.

Kabızlık rahatsızlığından çok sık şikayet edenler, beslenme tarzında yapacağı radikal değişiklikler ile bu şikayetlerinden rahatlıkla kurtulabilirler.