19 Mart 2024 Salı
Ana SayfaHaberlerİzmirliler sağlık çalışanlarına şiddete son dedi

İzmirliler sağlık çalışanlarına şiddete son dedi

İçerikleri

İzmir’de bulunan bir gurup sağlık çalışanları şiddeti protesto etti. Son dönemde sağlık çalışanlarına yönelik şiddet haberleri çok fazla olmaya başlayınca bunun için Bayraklı ’da bir gurup sağlık çalışanı konuya dikkat çekti. İşte tüm detaylar…

Sağlık Çalışanlarına Şiddet Cezalandırılsın

İzmir’in Bayraklı ilçesinde olan bir gurup sağlık çalışanı meslektaşlarına yönelik şiddetin son bulması için ağızlarını bantlayıp dikkat çektiler. Artık sağlık çalışanlarına, hakaret, sövgü ve şiddetin her türlüsünün son bulması için açıklamalarda bulundular. Onlarca sağlık çalışanını darp eden kişilerin cezalandırılması için yasalarda düzenleme talep eden gurup ağızlarını da siyah bant ile kapatarak dikkat toplamayı başardı.

Demokratik Sağlık Sen Desteği

Sağlık çalışanlarına şiddete son protestosu için Demokratik Sağlık Sen’den de tam destek geldi. İzmir il başkanı olan Ahmet Doğruyol konuya dair açıklama yaptı. Yapılan açıklamalarda ise şu sözlere yer verdi;

‘’Her gün sağlık çalışanlarına yönelik şiddet haberleri okuyoruz. Bu durum son dönemde artış göstermeye başladı. Sağlık çalışanlarına hakaret, şiddet ve küfür ile yaklaşan herkesin gerekli cezayı alması gerekiyor. Cezaların kesenlikle para cezasına dönüştürülmemesi gerektiğini düşünüyor ve talep ediyoruz. Bugün burada tüm sağlık çalışanlarına uygulanan şiddetin durdurulması için bulunuyoruz. Gerekli önlemlerin alınması bu durumu durdurabilir.’’ Diyerek sözlerine son verdi.

Sağlık çalışanlarına yönelik son şiddet olaylarının geneli İzmir’de yaşandı. Bunun üzerine 35 kişiden oluşan sağlık çalışanı gurubu olaylara dikkat çekmek üzere sokağa çıktı. Çalışanların en çok şikayetçi olduğu konu ise verilen cezaların para cezasına dönüştürülüyor olması olarak dikkat çekti. Bu konuda gerekli düzenlemelerin bir an evvel yapılması için adımların beklendiği ifade edildi.