25 Nisan 2024 Perşembe
Ana SayfaHaberlerİzmir'de 6,6 büyüklüğündeki depremde can kayıpları ve yaralılar var!

İzmir’de 6,6 büyüklüğündeki depremde can kayıpları ve yaralılar var!

İçerikleri

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer tarafından yapılan açıklamada ise 20’ye yakın binanın yıkıldığı yönünde ihbar aldıkları bilgisine yer verildi. AFAD ise depremde 6 kişinin yaşamını yitirdiğini ve 267 kişinin yaralandığını bildirdi. Kurtarma ekiplerinin depremde yıkılan ve hasar gören 12 binada çalışmalarını sürdürdüğü öğrenildi. İzmir Valisi Köşger tarafından yapılan açıklamada da şu ana kadar 70’e yakın vatandaşın enkaz altından çıkarıldığı ve ulaşılmayan bina bulunmadığı bilgisine yer verildi.

Bugün saatler 14.51’i gösterdiğinde Ege Denizi açıklarında, tam konum olarak ise İzmir’e bağlı Seferihisar ilçesinin 17 kilometre açıklarında 6,6 büyüklüğünde deprem meydana geldiği Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) internet sitesinde yer aldı.

6 Kişi Yaşamını Yitirdi, 267 Yaralı Var

Depremin hemen sonrasında açıklama yapan AFAD, İzmir’in Seferihisar ilçesi açıklarında meydana gelen depremde 1 kişinin boğularak, 5 kişinin ise enkaz altında kalarak toplamda 6 kişinin yaşamını kaybettiği, 267 kişinin ise enkazdan yaralı olarak çıkarıldığı bilgisine yer verdi.

AFAD tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Depremin hemen ardından Sağlık Afet Koordinasyon Merkezi’nden edinilen bilgilere göre 1 kişi boğularak, 5 kişi ise enkaz altında kalarak maalesef yaşamını kaybetmiştir. Depremde enkaz altında kalarak ya da diğer nedenlerden ötürü 267 vatandaşımız ise yaralanmıştır. AFAD, deprem bölgesinde yürütülen arama ve kurtarma çalışmaları için 3 milyon lira acil yardım ödeneği ayırmıştır. Bursa, Sakarya ve Afyon illerimizden 3 mobil koordinasyon tırı deprem bölgesine doğru yola çıkmıştır. Depremde yıkılan ve hasar gören 12 binamızda arama ve kurtarma çalışmaları halen sürmektedir. Türk Kızılayı bölgeye 48 personel, 16 araç ve 25 bin 500 kişilik hizmet kapasitesi olan mobil mutfak ve ekipmanları bölgeye sevk etmiştir.” ifadelerine yer verildi.

İzmir Valisi: İlçelerde Sıkıntı Yok

İzmir depreminden sonra açıklamalarda bulunan İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, “Şu ana kadar 70’e yakın vatandaşımız enkaz altından sağ olarak çıkarıldı. Şimdilik ilçelerimizden bizlere intikal eden bir sıkıntı yoktur. Seferihisar ilçemizde kısmi bir tsunami meydana geldi. Seferihisar ilçemizde 1 vatandaşımızın yaralı olduğu bilgisine ulaştık. Devletimiz, ilimizde meydana gelen depremin hemen ardından bütün gücüyle seferber olarak vatandaşlarımızın yanında yer almıştır. Ekiplerimizin ulaşamadığı bir bina bulunmuyor. İlimizde depremden hasar gören ve yıkılan bütün binalara ulaşmış durumdayız” dedi.