18 Nisan 2024 Perşembe
Ana SayfaSağlıkİri gözler tiroit belirtisi mi?

İri gözler tiroit belirtisi mi?

İçerikleri

Tiroit rahatsızlığının gözdeki ilk belirtileri göz kapaklarının şişmesi, kızarıklık ve kanlanmadır. Göz rahatsızlığı tiroit kaynaklıysa ilk işaretini iri gözlerle verir. Tiroit rahatsızlığı en fazla 40 yaş üstündeki kişilerde görülüyor. Tiroit kaynaklı göz rahatsızlığı en fazla sabah saatlerinde kendini belli eder. Gözünüzde böyle belirtiler olduğundan şüpheleniyorsanız derhal bir göz doktoruna muayene olmalısınız. Eğer gözdeki rahatsızlığı tiroit tetikliyorsa endokrin uzmanı da hastayı kontrol etmelidir.

Günlük 5 Adet Ceviz ve Fındık Yaşlanmayı Geciktiriyor

Ceviz ve fındığın kuruyemişler içerisinde yeri farklıdır. Bu iki kuruyemiş üzerine yapılan araştırmalardan elde edilen bulgular, günlük 5 adet fındık ve ceviz tüketmenin sağlığa oldukça faydalı olduğunu gösteriyor. Konsantrasyon eksikliğinden şikayet edenler, fındık ve ceviz yemeyi ihmal etmemelidir. Bu ikilinin içeriğindeki omega-3 yağ asitleri kalbe kuvvet vermektedir. Meme ve prostat kanserinden korunmada oldukça etkendir. Yaşlanmayı geciktirici etkisi vardır.

Dondurma Kalsiyum İhtiyacını Karşılıyor

Sağlığımızın güvencesi olan dondurma, yaz sıcaklarında serinlemek için imdadımıza yetişiyor. Aşırı adet sancısı çekenler, dondurma tüketerek bu sancılarını hafifletebilirler. Kas kasılmaları için şifa kaynağıdır. Vücudun kalsiyum ihtiyacı menopoz, büyüme ve gelişme dönemlerinde aşırı artmaktadır. Bu ihtiyacın karşılanmasında dondurma önemli besinlerdendir. Dondurmanın en güzel tarafı ise şüphesiz kilo aldırmamasıdır.

Obezite Beyin Fonksiyonlarını Etkiliyor

Günümüzde en sık karşılaşılan rahatsızlıklar arasında obezite neredeyse başı çekmektedir. Bu rahatsızlıkta asıl etken ise yanlış beslenme alışkanlığıdır. Obezite diyabet ve kalp rahatsızlıklarının yanı sıra beyin fonksiyonlarını da zayıflatmaktadır. Obezite rahatsızlığında beyin sağlığını korumak için bilinçli şekilde kilo vermek gerekiyor.

Keçiboynuzu Hazımsızlığı Önlüyor

İnsan vücudunun ihtiyaç duyduğu bütün besin değerlerini içeriğinde barındıran keçiboynuzunun, herkes tarafından tüketilmesi gerekir. Her derdin devası olabilen keçiboynuzu, enfeksiyon ve iltihaplarla mücadele etmektedir. İçeriğindeki lif sindirimi hızlandırdığı gibi hazımsızlığı önler. Yorgunluk ve halsizlik için bire birdir. Kalp rahatsızlıklarını ve soğuk algınlığını engellediği gibi kanserle mücadelede mucizevi etkileri vardır. Kolesterolü dengede tutar. Akciğer ve bağırsak temizliğinde etkindir. Hafızayı güçlendirici etkisi ile Alzheimer riskini asgariye indirir.

Tahin Kanserle Savaşıyor

Damaklara bayram ettiren tahinin asıl maddesi susamdır. Damar temizliğinde ve kötü kolesterolün düşmesinde oldukça etkindir. Kalbe kuvvet verdiği gibi kanserle savaşır. Zayıflamak isteyenlerin bir numaralı dostudur. Romatizmal ağrılara şifadır.

Kefir Bağışıklık Sistemini Güçlendiriyor

Bağışıklık sisteminin kuvvetlenmesinde ve böbreklerin düzenli çalışmasında kefir çok etkilidir. Egzama ve sedef gibi cilt rahatsızlıklarına şifadır. Kötü kolesterolü asgariye indirir. Reflüden korunmak, damarları temizlemek ve dengeli bir tansiyon için mutlaka tüketilmelidir.

Leblebi Kalp Krizi Riskini Düşürüyor

Nohutun kavrulmuşu olan leblebinin tok tutucu özelliği vardır. Kalp krizinde riski düşürür. Damar tıkanıklığının engellenmesinde etkendir. Bağışıklık sistemini kuvvetlendirdiği gibi anemi (kansızlık) rahatsızlığına son verir. Yorgunluğu giderir. Vücut direncinin artmasında etkendir. Ailesinde kolon kanseri öyküsü olanların mutlaka düzenli leblebi yemesi tavsiye edilir.

Kayısı Damar Tıkanıklığını Önlüyor

Kalp damarlarında tıkanmanın önlenmesinde kayısının içeriğindeki potasyum çok etkilidir. Kalp ritimlerini düzenlediği gibi yüksek tansiyonda riski düşürür. Katarakt rahatsızlığına karşı korur. Yaşlanmayı geciktirici etkisi ile gençlik iksiridir. Ağız kokusuna son verir.

Roka Göz Sağlığı İçin Oldukça Etkili

Vücut direncinin artmasında etkili olan roka, salataların vazgeçilmezidir. Göz sağlığı için oldukça faydalıdır. Hafızayı kuvvetlendiren rokanın, yumurtalık kanserinden korunmada etkisi büyüktür. Hazımsızlığı giderir. Saç dökülmesinin şifasıdır.