28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaHaberlerİran'da koronavirüs son 24 saatte 128 can aldı!

İran’da koronavirüs son 24 saatte 128 can aldı!

İçerikleri

İran’ın Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Sima Sadat Lari tarafından yapılan açıklamadaki son verilere göre son 24 saat içerisinde koronavirüs salgınından dolayı İran’da 128 kişi hayatını kaybetti. Ülkede son 24 saat içerisinde 2 bin 89 kişiye de yeni tip koronavirüs enfekte olduğu tespit edildi. Böylelikle ülkede koronavirüs salgınından yaşanan can kaybı toplamda 23 bin 157 kişiye, vaka sayısı ise toplamda 402 bin 29 kişiye yükseldi.

Lari tarafından yapılan açıklamada koronavirüs enfekte olan ve sağlık durumu ağır seyreden hasta sayısının 3 bin 791 kişi, tedavi görerek sağlığına tekrar kavuşan hasta sayısının ise 346 bin 242 kişi olduğu bilgisine yer verildi. Lari, bugüne kadar yapılan toplam test sayısının ise 3 milyon 559 bin 565 kişi olduğu belirtildi.

İran’da Riskli Bölgeler

Lari, İrandaki kırmızı riskli bölgeler arasında Mazenderan, Gilan, Tahran, Rezevi Horosanı, Doğu Azerbaycan, Kirman, Kuzey Horosan, Kum, İsfahan, Yezd, Simnan, Zencan ve Kazvin eyaletlerinin yer aldığını belirtti. Ayrıca Lari, Elburz, Fars, Batı Azerbaycan, Hürmüzgan, Loristan, Buşehr, Erdebil, Kohgiluye-Buyer Ahmed, Kirmanşah, Merkezi, İlam, Güney Horosan, Çaharmahal-Bahtiyari, Huzistan ve Gülistan’ı ise riskli bölgeler olarak değerlendirdi.