Ana SayfaSağlıkŞifalı BitkilerHünnap'ın faydaları neler, neye iyi gelir?

Hünnap’ın faydaları neler, neye iyi gelir?

Hünnap, geleneksel Çin tıbbında yüzyıllardır stresi hafifletmek, karaciğeri tedavi etmek, iltihabı azaltmak ve bağışıklık sağlığını geliştirmek için kullanılmıştır. Bu meyvenin potansiyel sağlık yararlarının yanı sıra diğer kullanımları, etkileşimleri ve riskleri hakkında daha fazla bilgi edinmek için okumaya devam edin.

İçerikleri

Hünnapın en ilginç sağlık yararları arasında kanserin ilerlemesini yavaşlatma, cilt sağlığını iyileştirme, kilo vermeye yardımcı olma, kanı temizleme, stresi azaltma, dinlendirici uykuyu teşvik etme, bağışıklığı güçlendirme, karaciğeri koruma, kemik mineral yoğunluğunu artırma, ve vücudu detoksifiye etme bulunur.

Hünnap’ın Faydaları Neler?

Uykusuzluğa iyi gelir,

Hünnap özellikle uykusuzluk ve diğer uyku sorunları stres ve kaygıyla ilişkili olan insanlar için etkilidir. Hünnap’ın en güçlü faydalarından biri, zihni sakinleştirme, sinirsel aktiviteyi susturma ve uykuyu teşvik etmeye ve sürdürmeye yardımcı olmasıdır. Bilimsel çalışmalar hünnap’ın farelerde uyku süresini uzattığını gösteriyor. Hem flavonoidlerin hem de saponinlerin – hünnapta bulunan biyoaktif bileşiklerin – uyku süresini arttırdığı da gösterilmiştir. Diğer araştırmalar, hünnaptaki flavonoidlerden birinin, uykunun en onarıcı iki aşaması olan yavaş dalga uykusu ve REM uykusunda harcanan zamanı artırabildiğini gösteriyor.

Kaygı ve stres için rahatlama sağlar,

Birçok insan için uyku sorunları ve kaygı el ele gider. Hünnapta bulunan ve uykuyu iyileştirmeye yardımcı olan aynı biyoaktif bileşikler, uyku sorunu olsun ya da olmasın kaygıyı da giderebilir. Hünnap’ın ruh hali ve rahatlama için iki önemli nörotransmiter olan GABA ve serotonin üzerindeki etkileri, bitkinin anksiyolitik güçlerinin kaynaklarıdır.

Sindirime yardımcı olur,

Hünnap binlerce yıldır şişkinlik, mide ağrısı ve kabızlık gibi gastrointestinal sorunları tedavi etmek için kullanılmıştır. Araştırmalar hünnapın mide asidini azaltabildiğini ve ayrıca mide ülserlerine karşı korunmaya ve tedavi etmeye yardımcı olduğunu gösteriyor. Araştırmalar ayrıca hünnapın kronik kabızlığı iyileştirmede oldukça etkili olduğunu gösteriyor.

Kan şekerini düşürmede etkilidir,

Hünnap kan şekerini düşürmede etkili olabilir, bu da onu diyabet ve metabolik sendrom gibi kan şekeriyle ilgili diğer rahatsızlıklara karşı koruma ve tedavi etmede potansiyel olarak yararlı bir doğal terapi haline getirir. Araştırmalar ayrıca hünnabın vücutta yağ birikimini engelleme yeteneği ile obezite önleyici etkileri olduğunu da tanımlamıştır.

Kalp damar sağlığını destekler,

Hünnapın antioksidan ve anti-inflamatuar yetenekleri, kalbe ve kardiyovasküler sisteme geniş faydalar ve korumalar sağlayabilir. Hünnapta bulunan saponinler kolesterolü düşürmeye yardımcı olabilir. Bilimsel araştırmalarda hünnapın “kötü” LDL kolesterolü artırmadan sağlıklı HDL kolesterol seviyelerini arttırdığı gösterilmiştirÇalışmalar ayrıca hünnapın trigliserit seviyelerini ve C-reaktif protein konsantrasyonlarını azaltabildiğini göstermiştir. Hünnap,arterlerde sağlıklı kan akışını bozan maddelerin birikmesi olan arterioskleroza karşı koruma sağlayabilir.

Beyin ve sinir hücrelerini korur,

Araştırmalar hünnapın, sinir hücrelerini hasara ve bozulmaya karşı koruma, hafızayı onarma ve öğrenmeyi iyileştirme ve bilişsel bozulmaya karşı koruma da dahil olmak üzere beyne bir dizi koruyucu fayda sağlayabileceğini gösteriyor . Yeni araştırmalar, hünnapın Alzheimer hastalığının bir nedeni olan beyindeki işlevsiz aktiviteyi engelleyebileceğini gösteriyor.

Bağışıklığı güçlendirir,

Hünnap, bağışıklık sistemini zayıflatan ve bizi hastalıklara karşı daha savunmasız hale getiren inflamasyonu ve oksidatif stresi azaltan, bağışıklık sistemi için güçlü bir potansiyel destekçi olarak kabul edilmektedir. Saponinler, flavonoidler ve polisakaritler dahil olmak üzere hünnapta doğal olarak bulunan bileşiklerin birçoğu hünnabın bağışıklık desteğinin arkasındaki ajanlar olarak tanımlanmıştır.

Kanserden korur,

Hünnapın kanserle mücadele özelliklerine çok fazla bilimsel ilgi. Saponinler, flavonoidler, antioksidanlar, polisakkaritler ve triterpenoidler de dahil olmak üzere hünnapta bulunan biyoaktif bileşiklerin çoğunun, bazı kanser hücrelerinin büyümesini yavaşlatma ve öldürme yeteneğine sahip olduğu gösterilmiştir. Bilim adamları giderek artan bir şekilde hünnapı kanser için potansiyel bir önleyici tedavi ve tedavi olarak inceliyorlar.

Karaciğeri korur,

Hünnap çok kuvvetli bir antioksidandır. Çünkü, içeriğinde çok güçlü C vitamini vardır. İçinde niasin adlı madde bol miktarda bulunduğundan kan dolaşımına karşı çok faydalıdır. “Niasin” ayrıca soğanda ve sarımsakta da bol miktarda bulunmaktadır.

İçerdiği antioksidanlar karaciğere koruma sağlar ve yenilenmesini sağlar. Bu bilgi yaklaşık 40 dakika boyunca kan temininden mahrum bırakılan karaciğerin hünnap meyvesi yardımıyla iyileşme gösterdiği bir hayvan çalışmasında elde edilmiştir.