28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaSağlıkHer gün düzenli yürüyüş yapmak hipertansiyonu düşürüyor!

Her gün düzenli yürüyüş yapmak hipertansiyonu düşürüyor!

İçerikleri

Yürüyüş yapmak genelde fazla önemsemeyen bir egzersiz türüdür. Sadece ağır egzersizlerin ve spor salonunun kendilerini formda tutabileceğine inananlar, günlük rutin bir şekilde yürüyüş yapmanın gizli faydalarından habersizdir. Ancak, vücudunuzun hastalıklara karşı kendini koruyabilmesi için hareket etmeye ihtiyacı vardır. Hareketsizlik; düzensiz tansiyonun ve Kardiyovasküler problemlerin tetikleyici faktörlerinden biridir. Bu nedenle, sağlıklı bir kalbe sahip olmak için daima aktif ve hareketli bir hayat tarzı geliştirmeniz gerekiyor.

Yürüyüş Yaparak Tansiyon Problemlerini Çözmek Mümkün

Yürüyüş yapmakla tansiyon arasında doğrudan bir bağlantı bulunuyor. Ne kadar çok yürüyüş yaparsanız, tansiyonunuz o kadar daha az dalgalanıyor. Bu yüzden, hafif tempolu yürüyüşler şeklinde egzersiz yapmalı ve zamanla daha hızlı yürüyüşler yapmaya gayret etmelisiniz. Ayrıca, bir Fitness takip cihazı ile ilerlemenizi takip edebilir ve tansiyonunuzu kontrol altında tutmak için düzenli aralıklarla ölçüm yapabilirsiniz. İşte, tansiyon ve yürüyüş arasında bağlantı olduğunu öngören bilim insanları yeni bir araştırma ortaya koydu. Yapılan bu yeni araştırma, her gün düzenli olarak yürüyüş yapmanın hipertansiyon ve tansiyon düzensizliği gibi problemleri çözmeye yardımcı olduğunu gösterdi.

Adım Sayısı Arttıkça Tansiyonu Dengelemek Daha Kolay

Hipertansiyon hakkında Amerikan Kardiyoloji Enstitüsü tarafından sonuçları dikkat çeken bir araştırma yapıldı. Projeye katılan 638 kişiden, tansiyon değerlerini haftalık olarak kayıt altına almaları istendi. Ayrıca, giyilebilir bir Fitness takip cihazı ya da bir mobil uygulama aracılığıyla günlük fiziksel aktivitelerini takip etmeleri istendi. Araştırma sonucunda, fiziksel olarak vücudu aktif tutmanın hipertansiyonu düşürmeye yardımcı olduğu görüldü. Bilim insanları bu çalışma ile birlikte, yürüyüş esnasında her 1000 adımda bir tansiyonun 0,45 puan düştüğünü ortaya çıkardı. Buna göre, her gün yürüyüş egzersizleri esnasında atılan adımların sayısı arttıkça tansiyonunuzun da o ölçüde düşük olacağı varsayılıyor. Diğer yandan, bu çalışma yürüyüş yapmanın Obezite ve vücut kitle indeksi ile doğrudan bağlantılı olduğunu da ortaya koyuyor.

Sonuç olarak, her gün düzenli yürüyüş yaparak hipertansiyon ve diğer tansiyon problemlerinin üstesinden gelebilirsiniz. Bunun için mümkün olduğunca daha fazla adım atmaya çalışmanız yeterli olacaktır.